Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, “Gideon’un Savaş Arabaları” Operasyonunun İkinci Aşamasını Duyurdu

    İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze Şeridi’nde işgali kalıcı hale getirmek amacıyla “Gideon’un Savaş Arabaları” adlı operasyonun ikinci aşamasına geçtiklerini duyurdu. Zamir, Hamas’ın yenilgiye uğratılacağına vurgu yaptı.

    İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze Şeridi'nde işgali kalıcı hale

    İsrail’den Gazze’deki Operasyona Yeni Aşama

    İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze Şeridi’nde işgali güçlendirmek amacıyla başlatılan “Gideon’un Savaş Arabaları” adlı operasyonun ikinci safhasının resmen başladığını duyurdu.

    Gazze’de İncelemelerde Bulundu

    Zamir, işgal altındaki Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, bölgedeki durumu yerinde gözlemledi. Yapmış olduğu açıklamalarda, 17 Mayıs’ta başlayan operasyonun yeni aşaması için hedeflerin gerçekleştirilmesine odaklandıklarını ifade etti. “Gideon’un Savaş Arabaları” operasyonunun amacının sadece askeri değil, aynı zamanda insani olduğunu belirten Zamir, “Rehinelerimizi kurtarmak, hem ahlaki hem de ulusal bir vazife” dedi.

    Hedef Hamas’ın Yenilgiye Uğratılması

    Zamir, Hamas’ın etkisiz hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, saldırıların ağırlık merkezlerini hedef almaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Gazze Şeridi’nde işgalin kalıcı hale getirilmesi için atılan bu adımlarla, İsrail’in sadece güvenliğini sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda bölgedeki dengeyi de sağlamayı amaçladığı anlaşılıyor.

    Bu operasyonla ilgili gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken, uluslararası toplumdan gelecek tepkiler merakla bekleniyor.