Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İsrail Ablukası Altındaki Gazze’de Son 24 Saatte 9 Sivil Hayatını Kaybetti

    İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde son 24 saat içinde 3’ü çocuk toplam 9 sivil, açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdi. Ağustos’tan bu yana ölenlerin sayısı 348’e ulaştı, Bu durumu Birleşmiş Milletler de kıtlık olarak nitelendiriyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Gazze Şeridi’nde Açlık Can Almaya Devam Ediyor

    Son 24 saatte gerçekleşen olaylara göre, ablukaya alınan ve insani yardım geçişlerine kısıtlama getiren İsrail’in Gazze Şeridi’nde, 3 çocuk dâhil olmak üzere toplamda 9 sivil açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdi.

    Abluka ve İnsani Yardım Kısıtlamaları

    İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, Gazze Şeridi’nde savunmasız sivil halka yönelik saldırılarını sürdürürken, açlık ve yetersiz beslenmeyi de savaşın bir aracı olarak kullanıyor. Son olaylarla birlikte, bölgede açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 348’e ulaştı; bunların arasında 127 çocuk bulunuyor. Birleşmiş Milletler, 22 Ağustos’ta Gazze Şeridi’nde kıtlık ilan ettikten sonra, 12’si çocuk 70 kişinin açlıktan öldüğünü bildirdi.

    Bu durum, insani krizin derinleşmesine ve sivillerin hayatlarının tehlikeye girmesine neden oluyor. Gazze’de yaşanan bu trajedi, dünya genelinde derin bir üzüntü yaratırken, bölgedeki insani yardım çalışmaları için acil bir çözüm gerektiği vurgulanıyor.