Isparta’da Beyzbol Sopasıyla Darbedilen Vatandaş Ağır Yaralandı
Isparta’da gece saatlerinde kar maskeli kişiler tarafından beyzbol sopalarıyla darbedilen bir vatandaş ağır yaralandı. Olay öncesi şüpheliler tarafından yapılan hazırlıklar ile saldırı anı çevredeki güvenlik kameralarına anbean yansırken, gözaltına alınan 4 şüpheliden biri ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Bir şüphelinin yakalanması için arama çalışmaları devam ederken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Isparta’da 5 Aralık Cuma günü saat 04.10 sıralarında bir tekel işyeri önünde gerçekleşen olayda, Sinan B. isimli şahıs, yüzleri kar maskeli ve ellerinde beyzbol sopası bulunan 3 erkek tarafından darbedildi. Ağır yaralanan Sinan B., olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.
Saldırı Anını Böyle Anlattı
Hastanede tedavisi süren Sinan B. ile yapılan görüşmede, kafasının arka kısmında açılma olduğu, sırtında ise çok sayıda darp ve sopa izi bulunduğu, bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Sinan B. emniyet ifadesinde, arkadaşı Sinan U. ile bir eğlence mekanından çıktıktan sonra köpeğini tuvalete çıkarmak amacıyla arkadaşının işlettiği iş yerine geldiklerini, bu sırada arkalarından gelen bir aracın içinden inen 3 kişinin saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti.
Saldırı Öncesi Hazırlık Kamerada
Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, saldırıya karıştıkları tespit edilen şüphelilerin Kosat E. Ö., Hüseyin T., Hasan E., Beyza A. ve Muhittin A. olduğu belirlendi. Şüphelilerin olaydan önce bir kafeden çıktıktan sonra araçlarının bagajına sopa koydukları, kıyafetlerini değiştirdikleri ve araç plakalarını söktükleri kamera kayıtlarıyla tespit edildi.
Takip Edip İşyeri Önünde Saldırdılar
Şüphelilerin darp edilen Sinan B.’ye ait aracı yaklaşık 25 dakika boyunca takip ettikleri, işletme önünde park halindeki araçtan çıkardıkları Sinan B.’yi kar maskesi takarak tahta sopalarla darbettikten sonra olay yerinden kaçtıkları belirlendi. Yapılan operasyonla Kosat E. Ö., Hüseyin T. ve Hasan E. geçtiğimiz gün yakalanarak gözaltına alındı. Muhittin A. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Beyza A.’nın il dışında olduğu ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 3 adet bıçak ile 50 adet dolu 9×19 çapında fişek ele geçirildi. Gözaltındaki 3 şüpheli, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
İhlas Haber Ajansı
