Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İrem Sönmez, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 30 saat boyunca yüzerek 61 kilometre mesafe katetti

    İrem Sönmez, Kadıköy Dalyan sahilinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 30 saat boyunca aralıksız yüzerek toplam 61 kilometre mesafe katetti. “Kadının Görünmeyen Gücü Projesi” ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkan Sönmez, projenin kadınların dayanışmasına katkı sağladığını vurguladı.

    İrem Sönmez, Kadıköy Dalyan sahilinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 30

    İrem Sönmez 30 Saatlik Zorlu Yüzüşüyle Zafer Bayramı’nda Tarih Yazdı

    Kadıköy Dalyan sahilinde kurulan 500 metrelik parkurda, açık su performans yüzücüsü İrem Sönmez, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 30 saat boyunca kesintisiz yüzerek toplamda 61 kilometre mesafe kat etti. Sönmez’in bu başarı dolu yüzüşü, izleyiciler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı ve anları dron ile kaydedildi.

    İrem Sönmez’in Yüzüşü Başarıyla Tamamlandı

    Açık su perfromans yüzücusu İrem Sönmez, 29 Ağustos Cuma günü saat 11.00’da başladığı ve 30 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00’de tamamladığı yüzüşüyle uluslararası açık su yüzme standartlarına uygun bir etkinlik gerçekleştirdi. Sönmez, bu süreçte yalnızca fiziksel dayanıklılığını değil, aynı zamanda zihin gücünü de ortaya koydu. Yüzüş boyunca beslenmesi takip teknesi sayesinde sağlandı ve Sönmez’e karaya çıkma hakkı verilmedi. 30 saat süren çabanın ardından, Sönmez sudan sağ salim çıkarak hedefini gerçekleştirdi.

    Projenin Önemi ve Destek Çağrısı

    Sönmez, yüzüşü sonrası projeyle ilgili olarak “Kadının Görünmeyen Gücü Projesi toplumsal cinsiyet eşitsizliğine bir tepki niteliğinde. Bu nedenle tüm kadınlarımızı ve herkesi projeyi desteklemeye davet ediyorum, bu proje hepimizin” diyerek çağrıda bulundu.

    Toplumsal Dayanışma İçin Önemli Bir Adım

    İrem Sönmez, 2023 yılında Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde “Kadına Şiddete Hayır” diyerek gerçekleştirdiği 24 saatlik kesintisiz yüzüşle Türkiye’de bir ilke imza atmış ve dünya genelinde bu başarıyı elde eden sadece 116 kişiden biri olmayı başarmıştı. Bu yılki mücadele, Lösev’in kahraman çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla düzenlenen bağış kampanyası ile de toplumsal dayanışmayı güçlendirme hedefini taşıyor.