### Dolandırıcılardan Korunmanın Yolları: Kaparo Ödemeyin!
Son zamanlarda internet üzerinden dolandırıcılık vakalarının artış göstermesi, birçok bireyin mağdur olmasına sebep oluyor. Dolandırıcılar, ucuz konut ve iş yeri ilanlarıyla, ‘Kaparonuz yandı’ ifadeleriyle vatandaşları hedef alıyor. Uzmanlar, dolandırıcılık yapanların kendilerini geliştirmesiyle birlikte, yasal boşlukları kullanarak suçlamalardan kurtulduklarını belirtiyor. Mağdur olmamak için, tüm belgelerin titizlikle incelenmesi ve kaparo ödemeden önce evi ya da iş yerini mutlaka görmeleri gerektiği vurgulanıyor.
### İnternetteki Dolandırıcılık Yöntemleri
Sosyal medya ve alışveriş platformları üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık faaliyetleri, özellikle ‘ucuz daire ve iş yeri’ ilanlarıyla dikkat çekiyor. Dolandırıcılar, ‘Acil satılık’ gibi cümlelerle insanları kandırarak, güven duygusu oluşturmaya çalışıyor. Bu aşamada, dolandırıcılar kaparo talep ediyor ve vatandaşlardan para alarak ortadan kayboluyor.
### Dolandırıcılığı Önlemek İçin Alınacak Tedbirler
Hukuk uzmanı Avukat Asiye Tuğçe Çakır, dolandırıcıların mülk sahiplerinin acil paraya ihtiyacı olduğu bahanesiyle çalıştığını ifade etti. Çakır, dolandırıcılıktan kaynaklanan sorunların çoğunlukla hukuk alanında yollarını bulduğunu belirtti. Dolandırıcılar, yapılan sözleşmeleri hukuki bir alacak davasına dönüştürerek, mağdurları geri ödemeler açısından zor durumlara sokuyor. Bu durumda, yapılan sözleşmelere değil, alıcı tarafın maddi durumuna dikkat edilmesi gerektiği önemle vurgulanıyor.
### Kaparo Ödemeden Önce…
Çakır, dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Emlakçılarla yapılan sözleşmelerin şartları mutlaka kontrol edilmeli ve gösterilen mülk ile sözleşmedeki bilgiler eşleşmelidir. Kaparo ödemeden önce mülkün bütün detaylarının incelenmesi gerektiği konusu da üstünde durulması gereken bir diğer önemli nokta. Dolayısıyla, evi ya da iş yerini görmeden kaparo ödememek hayati önem taşıyor.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
KONYA İL MÜFTÜLÜĞÜ, TÜRKİYE DİYANET VAKFI KONYA ŞUBESİ VE MEHİR VAKFI , “ADIYAMAN’DA YUVALAR KURUYORUZ” PROJESİ ÇERÇEVESİNDE DEPREMZEDE 100 ÇİFTİN DÜĞÜNÜNÜ YAPACAK. KONUYLA İLGİLİ DÜZENLENEN TOPLANTIDA ORGANİZASYONLA İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ.