İnegöl’de Çevre Kirliliği İle Mücadele Devam Ediyor
İnegöl Belediyesi’nin daha önce birçok kez üzerinde durduğu çevre kirliliği uyarılarına dikkat etmeyen gençler, temizlik yapmak zorunda kaldı. Çekirdek ve içecek ambalajlarını yere atan gençlere, kabahatler kanunu gereği cezai işlem uygulandı.
Çevre Temizliğine Dikkat Edilmeli
İnegöl Belediyesi, çevre kirliliği konusundaki hassasiyetini koruyor; ancak yapılan uyarılara rağmen olumsuz görüntüler yaşanmaya devam ediyor. Çevreyi kirletenlerin temizliğini sağlaması hedefiyle uygulamayı hayata geçiren belediye, bu sefer de kirlettiği alanı temizleten gençlere cezalar kesti. Kabahatler kanunu kapsamında idari para cezası da verildi.
Akıllı Şehircilik Uygulamaları ile Denetim Süreci
İnegöl Belediyesi, Akıllı Şehircilik uygulamaları çerçevesinde kurduğu İzleme ve Değerlendirme Merkezi ile şehrin farklı noktalarını 24 saat takip ediyor. Bu merkez, çevre kirliliği ile mücadelenin yanı sıra, kural ihlallerine anında müdahale edilmesini sağlıyor. Geçtiğimiz hafta da benzer bir durum yaşandı ve yapılan tüm uyarılara rağmen dikkat çekmeyen gençler, çekirdek yiyerek çevreyi kirletmeye devam etti.
Alanda gelişen durum, İzleme ve Değerlendirme Merkezi ekipleri tarafından fark edildi. Merkez park heykelinin önünde bir grup gencin çekirdek yediği ve kabuklarını yere attığı tespit edildi. Zabıta ekipleri hemen harekete geçerek kirliliğe neden olan gençleri belirledi. Gençlere, süpürge ve kürek vererek temizlik yaptırıldı. Ayrıca, yere atılan çöpler toplandı ve çevre kirliliğine neden olanlar, ilgili kanunlar çerçevesinde idari para cezası alarak uyarıldı.
Bu olayların tekrarlanmaması için, gençlerin çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaları gerektiği hatırlatıldı.


