Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İnegöl, Merhum Ticaret Bakanı Ahmet Türkel’i Vefat Yıl Dönümünde Andı

    İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği, Merhum Ticaret Bakanı Ahmet Türkel’i vefat yıl dönümünde andı. Bahadır Bayraktar’ın açılış konuşmasının ardından Kenan Kahraman, Türkel’in yaşamını anlattı. Etkinliğe birçok siyasi ve toplumsal figür katılarak İnegöl’ün değerlerine sahip çıkma vurgusu yaptı.

    İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği, Merhum Ticaret Bakanı Ahmet Türkel’i vefat

    İnegöl Kent Gönüllüleri’nden Ahmet Türkel Anması

    İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği, 30 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirdiği bir söyleşi ile, şehir tarihine önemli katkılarda bulunan Merhum Ticaret Bakanı Ahmet Türkel’i vefatının yıl dönümünde andı. Etkinlik, Yargı Akademi’de, İnegöl’ün siyasi ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirerek geniş bir katılım sağladı.

    Dernek Başkanı’ndan Anlamlı Açıklama

    Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Bahadır Bayraktar, derneğin kuruluş süreci ve hedefleri hakkında şu şekilde bilgi verdi: “İnegöl sevenlerinin sohbetleri her zaman ‘İnegöl’e bir İnegöllüler Derneği gerekiyor.’ cümlesiyle noktalanırdı. Bu ihtiyaçtan dolayı 2021 yılında derneğimizi kurmayı başardık. Bugün, bir değerli şahsiyeti, Sayın Ahmet Türkel’i anmak için bir araya geldik. Onun yanı sıra İnegöl için hizmet vermiş tüm değerlerimizi saygıyla yad ediyoruz.” Bayraktar, son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarında yaşamını yitiren şehitlere de rahmet diledi ve dernek olarak yeni bir ağaçlandırma kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

    Tarihsel Vurgu: Kenan Kahraman

    Etkinlikte Araştırmacı Yazar Kenan Kahraman, Ahmet Türkel’in yaşamını ve bakanlık dönemindeki İnegöl’e kazandırdığı hizmetleri ayrıntılı bir şekilde katılımcılara aktardı. Türkel’in oğlu Haluk Türkel de etkinlikte bulunarak duygu dolu anlar yaşadı.

    Önemli İsimler Bir Araya Geldi

    Anma programına katılan dostlar arasında; AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, CHP İlçe Başkanı Zemci Şahin, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Burak Bingül, Saadet Partisi Meclis Üyesi Özgür Öztürk, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Celalettin Ergün ve İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ gibi önemli isimler yer aldı. Etkinlik, plaket dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona ererken, katılımcılar İnegöl’ün değerlerine sahip çıkma ve ortak hafızayı yaşatma adına anlamlı bir buluşma gerçekleştirmiş oldu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı