Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İdil’de Kaçak Elektrik Mücadelesinde Dron Ateş Altında, Bir Şahıs Gözaltına Alındı

    Şırnak’ın İdil ilçesinde kaçak elektrik denetimi sırasında Dicle Elektrik’e ait bir dron, bir şahıs tarafından silahla vuruldu. Saldırıyı gerçekleştiren kişi gözaltına alındı. Dicle Elektrik yetkilileri, bu saldırının kamu hizmetine yönelik olduğunu belirterek hukuki süreçlerin takip edileceğini ifade etti.

    Şırnak’ın İdil ilçesinde kaçak elektrik denetimi sırasında Dicle Elektrik'e ait

    İdil’de Dron Saldırısı: Kaçak Elektriğe Geçit Yok

    Şırnak’ın İdil ilçesinde yapılan kaçak elektrik tarama faaliyetlerinde bir insansız hava aracı (dron), uzun namlulu silahla vurularak düşürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren kişi gözaltına alındı.

    Dicle Elektrik, İdil’de jandarma destekli olarak kaçak elektrik kullanımıyla mücadele etmek için dron ile denetim yapma çalışmalarına başladı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen denetim sırasında, Özbek köyü kırsalında bir kişi, Dicle Elektrik’e ait olan drona ateş açtı. Dronun hasar gördüğü olayda, hemen ardından jandarma ekipleri tarafından ateş açan şahıs yakalandı ve adli soruşturma için karakola götürüldü.

    Dicle Elektrik yetkilileri, bu olaya ilişkin hukuki sürecin titizlikle yürütüleceğini ifade ederek, “Bu saldırı yalnızca teknolojik altyapımıza değil, topluma ait kaynaklara, kamu hizmetine ve hukukun üstünlüğüne karşı bir saldırıdır. Her türlü tehdide karşı duruşumuz nettir. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundular.

    Teknolojik Denetimler Sürüyor

    Dicle Elektrik, bölgedeki teknoloji destekli denetim faaliyetlerini artırarak devam ettireceğini duyurdu. Yetkililer, insansız hava araçlarının kaçak elektrik kullanımını tespit etmede büyük bir öneme sahip olduğunu belirttiler. Açıklamada, “Kaçakla mücadelede caydırıcılığı artırmak için dron destekli denetimlerimize devam edeceğiz. Hiçbir baskı, tehdit veya saldırı, bu kararlılığımızı değiştirmeyecek” ifadelerine yer verildi.

    Dicle Elektrik, aldıkları önlemlerle kamu kaynaklarının korunması ve adil enerji dağılımının sağlanması için çalışmalarını sürdürecek.