İBB’de Yolsuzluk Operasyonu: 44 Kişi Gözaltında
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması çerçevesinde, Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.’nin de içinde yer aldığı çeşitli dolandırıcılık eylemlerine karıştığı öne sürülen 44 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bu şüpheliler arasında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu bildiriliyor.
Ekrem İmamoğlu’na Yönelik Suçlamalar Devam Ediyor
Öte yandan, İBB ve Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu hakkında yapılan yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma davamaktadır. Soruşturma sürecinde, 9 kişinin ‘çıkar amaçlı suç örgütü yönetme’, ‘irtikap’, ‘rüşvet’, ‘kamu kurumu zararına dolandırıcılık’ ve ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ suçlarından sorgulandığı bildirilmektedir.
Sosyal Medya Yapılanmasına Dair İddialar
İddialara göre, İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve firari şüpheli Emrah Bağdatlı, yürütülen suç örgütüyle bağlantılı olarak sosyal medya yapılanmasında yer aldıkları yönündeki suçlamalarla karşı karşıya. Soruşturmada, Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş. kapsamında birçok dolandırıcılık eylemine karıştıkları tespit edilen 35 şüpheli daha belirlendi. Bu grup dahil olmak üzere toplam 44 şüpheli için gözaltı işlemlerine başlandığı ifade ediliyor.