**Husilerin Batırdığı Gemiyle İlgili İyi Haber Geldi**
Yemen’deki İran destekli Husi güçlerinin, 7 Temmuz’da düzenlenen ve iki gün süren saldırılar sonucunda batırdıkları Liberya bandıralı yük gemisi Eternity C’de kaybolduğu düşünülen 10 mürettebatın hayatta olduğu bildirildi.
**Mürettebatın Hayatta Olduğu Anlaşıldı**
Husiler, gemideki bir güvenlik görevlisi de dahil olmak üzere toplam 10 mürettebatın kurtarıldığını gösteren görüntüleri yayınladı. Bu görüntülerde, mürettebat üyelerinin Husiler tarafından nasıl kurtarıldığına dair anlara yer verilirken, sağlık durumlarının iyi olduğu ve aileleriyle telefonla bağlantı kurdukları görüldü.
Geminin işletmecisi olan Yunanistan merkezli Cosmoship, mürettebatın hayatta olduğunu öğrenmenin mutluluğunu dile getirerek, serbest bırakılmaları için çağrıda bulundu.
**Filipin Hükümeti’nden Açıklama Geldi**
Filipin hükümeti, kurtulan mürettebatın 9’unun Filipinli olduğuna dikkat çekerek, bu bireylerin serbest bırakılması adına gereken çalışmaların başlatıldığını bildirdi.
**Daha Önce Kurtarılan Mürettebatlar**
14 Temmuz tarihinde yapılan resmi açıklamada, gemideki 25 mürettebattan 10’unun daha önce kurtarıldığı ifade edilmiş, bu kişilerin Suudi Arabistan’a gönderildiği aktarılmıştı. Cosmoship, hala kayıptan saydığı 15 mürettebat olduğunu belirtirken, deniz güvenliği kaynakları, geminin batışından önce 5 mürettebatın hayatını kaybettiği yönünde bilgiler aktarmıştı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı