Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hizbullah Lideri Naim Kasım: “Saldırganlık Sürdüğü Sürece Silahlarımızı Teslim Etmeyeceğiz”

    Hizbullah lideri Naim Kasım, Lübnan hükümetine yönelik eleştirilerde bulunarak, işgal ve saldırılar devam ettiği sürece silahlarını teslim etmeyeceklerini vurguladı. Kasım, hükümetin Amerika ve İsrail’in çıkarlarına hizmet ettiğini savunarak saldırganlığın durdurulmasını talep etti.

    Hizbullah lideri Naim Kasım, Lübnan hükümetine yönelik eleştirilerde bulunarak, işgal

    Hizbullah Lideri’nden Sert Açıklamalar

    Hizbullah lideri Naim Kasım, son yaptığı açıklamalarda, direnişin devam edeceğini belirterek, “İşgal ve saldırılar sürdüğü müddetçe silahlarımızı asla teslim etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Lübnan hükümetine yönelik eleştirilerde bulunan Kasım, “Saldırganlıkları durdurun ve İsrail’i Lübnan sınırlarından çıkarın” çağrısında bulundu.

    Baskılara Yanıt Veriyor

    Kasım, Hizbullah’ın silahsızlanması yönündeki çağrılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Lübnan hükümetinin, ülkesine yönelik tehditler karşısında Hizbullah’ı silahlı bir güçten arındırma planının, direnişçilerin öldürülmesini ve topraklarından sürülmesini kolaylaştıracağını belirtti. Hükümetin, İsrail’in çıkarlarına hizmet ettiğini savunan Kasım, “Hükümet, iç çatışmalara yol açsa dahi direnişi sona erdirmek için ABD ve İsrail’in talimatlarını uyguluyor” dedi. Saldırıların devam ettiği sürece Hizbullah’ın silahlarında bir değişiklik olmayacağının altını çizen Kasım, “Bedeli ne olursa olsun, İsrail ve Amerikan projelerine karşı Kerbela benzeri bir savaş vermeye hazırız” şeklinde konuştu. İç mücadelelerin hükümetin sorumluluğunda olduğunu belirten Kasım, ayrıca sokak protestolarının artabileceği ve bu eylemlerin Beyrut’taki ABD Büyükelçiliği’ne kadar ulaşabileceği konusunda uyardı.

    İsrail’in Saldırıları ve Ateşkes

    Öte yandan, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları 8 Ekim 2023 tarihinde, Gazze’ye yönelik harekâtın hemen ardından başladı ve bu süreçte 4 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 17 bin kişi de yaralandı. İsrail ile Hizbullah arasında geçtiğimiz Kasım ayında ateşkes sağlanmıştı; ancak, İsrail ordusu, Güney Lübnan’da hemen hemen her gün çeşitli saldırılar düzenliyor. 26 Ocak tarihine kadar İsrail’in bölgeden tamamen çekilmesi gerekiyordu. Ancak bu kararın uygulanmaması nedeniyle süre 18 Şubat’a kadar uzatılmıştı. Şu an itibarıyla İsrail, 5 sınır karakolunda askeri birliklerini bulunduruyor.

    Silahsızlandırma Baskısı

    Lübnan hükümeti, Kasım ayındaki ateşkesten bu yana Hizbullah’ın silahsızlandırılması konusunda baskı altında kaldı. Geçtiğimiz hafta, Hizbullah’ın yıl sonuna dek silahsızlandırılması ve İsrail ile bir ateşkesin sağlanması adına bir plan onaylandı. Bu durum, bölgedeki gerginliği artıran önemli bir gelişme olarak kaydediliyor.