Hilal Durmaz, WPW sendromuna karşı üçüncü ablasyon ile sağlığına kavuştu

25 yaşındaki Hilal Durmaz, kalp çarpıntısı nedeniyle Wolff-Parkinson-White sendromu teşhisi aldı. İki başarısız ablasyonun ardından, Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan’ın uyguladığı üçüncü ameliyatla sağlığına kavuştu. Artık çarpıntıları tamamen geçti.

25 yaşındaki Hilal Durmaz, kalp çarpıntısı nedeniyle Wolff-Parkinson-White sendromu teşhisi

25 yaşındaki Hilal Durmaz, kalp çarpıntısı şikayetiyle başvurduğu hastanede Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromu teşhisi aldı. Geçirdiği iki başarısız ablasyon ameliyatının ardından, Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan’ın önderliğinde üçüncü kez ablasyona alındı ve bu işlemle sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Kılıçaslan, kalpteki fazladan elektrik kablosunun bu duruma neden olduğunu ve bunun kısa devre yaparak çarpıntılara yol açtığını ifade etti.

Hilal Durmaz’ın tedavi sürecini değerlendiren Prof. Dr. Kılıçaslan, bunun daha önceki iki müdahalenin zorlukları nedeniyle başarısız olduğunu belirtti. Genç kadının durumu için yeniden ablasyon önererek, kalbin ana kablosuna zarar vermeden fazla kabloyu dondurma yöntemi ile tedavi ettiklerini açıkladı. Bu yöntemle yapılan ablasyonun başarılı geçtiğini vurguladı.

Ablasyon işleminin zorluğu hakkında bilgi veren Kılıçaslan, fazla kablonun ana kablolarla olan yakınlığının riski artırdığını sözlerine ekledi. Uygulanan dondurma yöntemi ile hem kalıcı hasara neden olmadan, hem de başarılı bir sonuç elde ettiklerini belirtti.

Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromunun tedavisinde ablasyonun genellikle başarılı olduğu ancak yüzde 1 ile 5 arasında nüks riski taşıdığı bildirildi. Hilal Durmaz, yaşadığı tedavi sürecinin ardından kendini çok daha iyi hissettiğini, çarpıntılarının tamamen geçtiğini dile getirdi. Spor yapmaktan henüz kaçındığını ama genel sağlığında belirgin bir iyileşme yaşadığını ifade etti.