Hezarfen Havalimanı’na Acil İniş Yapan Amfibi Uçağın Pilot ile Kule Arasında Geçen Konuşma Ortaya Çıktı
Olay, bugün öğle saatlerinde gerçekleşti. Antalya’dan havalanarak Marmara Denizi üzerinde seyir halinde bulunan amfibi uçakta, ön dikmesinde bir arıza meydana geldi. Bu gelişmenin ardından pilot, güvenli iniş için Hezarfen Havalimanı’nı tercih etti. Pilotun kule ile yaptığı telsiz görüşmesi kaydedildi.
Pilot, hava trafiği kontrol kulesine ilettiği mesajda, “Hazerfene iniş yapmam mümkünse bunu tercih etmek istiyorum. İniş takımıyla alakalı bir problem yaşadığımı düşünüyorum. Gerekirse Büyükçekmece Gölü’ne de iniş yapabilirim,” ifadelerini kullandı.
Kule ise pilotun acil durumu hakkında yönelttiği soruya yanıt olarak, “Herhangi bir acil durum söz konusu mu?” diye sordu. Pilottan gelen yanıt ise, “Hayır, sadece bağlantı problemi olabilir ama amfibi uçağımın durumu gerektirirse gölde de iniş yapabilirim,” şeklinde oldu.
Yaşanan bu olay, hava trafiği güvenliği açısından dikkate değer bir durum olarak kaydedildi. Hem pilotun soğukkanlılığı hem de kule ekiplerinin profesyonelliği, olası bir kazanın önüne geçilmesinde önemli rol oynadı.