Zayıflamak İçin En Etkili 16 Besin
 Ayrıca hareketsiz bir yaşam tarzı ve hiç çaba sarf etmeden edindiğimiz yiyecekleri yemek,  sağlıklı ve kaliteli bir vücuda sahip olmamızı engellemekte ve kilo problemlerinin kalori miktarıyla değil tüketilen besinlerin türü ile ilgili olduğu bilinmektedir. Tüm sorunları önlemek için sağlık ve kilo vermenin anahtarı olan besinler nelerdir?
 
Bakliyatlar
 
Siyah fasulye, mercimek ve nohut kilo vermenin ve uzun süre tok kalmanın anahtarıdır. Tok tutmasının nedeni, yüksek protein ve lif içeriği nedeniyle yavaş sindirilmesidir.

Avokado

Tropikal meyvelerin maksimum faydasını garanti eden avokado, faydalı yağı, protein içeriği ve yüksek lif içeriği sayesinde lezzetli ve doyurucu olan kilo alma önleyici ürünlerden biridir.

Yulaf

Yulaf, yağ yaktığı ve uzun süre tokluk hissi verdiği için özellikle günün ilk öğününde kahvaltıda tavsiye edilir. Yulaf, lif ve sağlıklı karbonhidrat bakımından yüksektir.

Yoğurt

Yüksek proteinli yiyeceklerle zayıflama daha kolaydır çünkü vücudumuz protein yakarken karbonhidrat yakmaktan daha fazla kalori kullanır. Bu nedenle kilo vermenize yardımcı olan yoğurdun protein içeriği, uzun süreli tokluğun anahtarıdır. Ek olarak, probiyotik bakımından zengin ev yapımı yoğurt;  sindirime yardımcı olma, bağışıklık sistemini güçlendirme ve göbek yağını yakma özelliklerine sahiptir.

Greyfurt

Her öğünden önce tüketilen yarım greyfurtun kilo verdiğini gösteren çalışmalar bulunuyor. Yağ yakmamasına rağmen doygunluk hissi ile daha az yemeği sağlıyor.

Fındık ve Ceviz

Kavrulmamış olarak tüketildiğinde tokluk verme hissi, faydalı yağ asitleri ve güçlü antioksidan özellikleri ile insülin direncini kırmaya ve yağ yakmaya yardımcı olur.

Brokoli

Düşük kalorili kanser önleyici özelliği ve yüksek lif içeriği nedeniyle beslenmeyi kolaylaştırır.

Elma ve Armut

Özellikle kabuğundaki yüksek lif içeriği nedeniyle, biraz da tam olgunlaşmamışken tüketildiğinde tokluk hissi oluşturuyor. Uzun süre çiğneyerek yenen besinler daha fazla kilo kaybına neden olur.

Keçi Peyniri

Hepimizin bildiği gibi Giritliler, kilo sorunu olmayan en uzun ve en sağlıklı topluluklardan biridir ve her gün yaklaşık 200-300 gram keçi peyniri tüketirler. Yeşilliklerle beslenen keçilerden elde edilen peynirdeki yağ asidinin doyurucu ve zayıflatıcı özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir.

Yumurta

Bir araştırmaya göre sabahları simit yerine yumurta yiyen kadınlar iki kat daha fazla kilo veriyor. Tok tutması ve enerji artırma işlevi sayesinde yorgunluğu önlüyor.

Tarçın

İnsülin direncini azaltıp, kan şekeri seviyelerini dengeleyerek yağ yakmaya yardımcı olur. Diyabet riskini azaltıyor. Günlük 5-6 gram taze çekilmiş toz tarçının tüketilmesi tavsiye ediliyor. Elma dilimlerine tarçın serpilerek sağlıklı tatlı alternatifi oluşturulabilir.

Yeşil kahve

Sınırlı sayıda araştırmaya göre kavrulmamış kahve türü olan yeşil kahve, yağ yakan klorojenik asit sayesinde kilo vermeye yardımcı olur ve kan şekeri seviyesini dengeler. Kavrulmuş kahve ise yemekten önce içtiğinizde iştahı yavaşlatarak daha az yemenizi sağlar ama metabolizmayı hızlandırmıyor.

Acı biber
İçerdiği kapsaisin adlı madde ile metabolizmayı hızlandırıyor ve kilo vermeyi destekliyor.

Yeşil Çay

Kaşesin adı verilen içeriği sayesinde karın bölgesindeki yağların yakılmasına yardımcı olduğu düşünülüyor. Günde iki bardaktan fazla tüketilmemesi gerekiyor.

Çiğ Sebze

Atıştırmak istediğinizde çiğ kabak, havuç, salatalık, biber ve domates çok fazla kalori tüketmeden açlık sancılarını gidermek için en uygun seçenekler gibi görünüyor. Vitamin içeriğinin yüksek olması nedeniyle diyet sırasındaki halsizlik hissini engelliyor.

Sirke

Kalorisiz bir salata sosu arıyorsanız, sirke iyi bir seçimdir. Dahası, bazı çalışmalar sınırlı da olsa yağ yakılmasını kolaylaştırdığını göstermektedir. Aynı zamanda her sabah aç karnına içilen bir çorba kaşığı sirke, mucizevi özellikleriyle şaşırtıyor.