Çukurca’da Minik Kahraman: Kayanın Arasındaki Tilki Kurtarıldı
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, bir maden ocağı çalışanları, bir kayanın arasında sıkışan bir tilkiyi hayata döndürmek için seferber oldu.
Olay, Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki bir maden sahasında gerçekleşti. İşçilerden birinin kaya çatlağında hareketsiz yatan tilkiyi fark etmesiyle başladı. Yapılan detaylı incelemede, tilkinin baş kısmının dar bir kaya bloğu arasında sıkıştığı belirlendi. Bunun üzerine, işçiler, hem kişisel güvenliklerini hem de tilkinin zarar görmemesi için dikkatli bir kurtarma planı oluşturdu.
Kurtarma işlemi yaklaşık bir saat sürdü. İşçiler, titiz bir çalışma sonrasında tilkiyi sıkıştığı yerden kurtarmayı başardı. Günlerdir bu durumda olduğu varsayılan tilkinin oldukça yorgun ve susuz kaldığı gözler önüne serildi. İlk müdahaleyi gerçekleştiren işçiler, zavallı hayvana su ve yiyecek vererek destek oldular.
Bu olay, doğayı koruma bilinci ve hayvanlara karşı duyulan saygının güzel bir örneği olarak akıllarda yer etti.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
HAKKARİ’NİN ÇUKURCA İLÇESİ KARAYOLU ÜZERİNDEKİ ÜZÜMCÜ KÖYÜNDE BULUNAN BİR MADENCİLİK SAHASINDA GÖREV YAPAN İŞÇİLER MAĞARA ÇATLAĞINA KAFASI SIKIŞAN TİLKİYİ KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDULAR.