Güvenlik-İş Sendikası, 26 Haziran Özel Güvenlik Günü kapsamında basın toplantısı düzenleyerek, sektörün sorunları ve taleplerini gündeme getirdi.

Güvenlik-İş Sendikası, 26 Haziran Özel Güvenlik Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, özel güvenlik çalışanlarının taleplerini gündeme getirdi. Genel Başkan Ömer Çağırıcı, güvenlik görevlilerine şehitlik hakkı ve yıpranma payı talep ederken, Kaan mobil uygulamasıyla güvenlik bildirimlerinin önemine de vurgu yaptı.

Güvenlik-İş Sendikası, 26 Haziran Özel Güvenlik Günü nedeniyle düzenlediği basın

26 Haziran Özel Güvenlik Günü İçin Basın Toplantısı Düzenlendi

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş), 26 Haziran tarihini kapsayan Özel Güvenlik Günü ve devamındaki Özel Güvenlik Haftası nedeniyle bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Sendika Genel Başkanı Ömer Çağırıcı’nın Açıklamaları

Toplantıda söz alan Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, güvenlik sektörü çalışanlarının karşılaştığı sorunları ve taleplerini dile getirdi. Yaklaşık 383.362 özel güvenlik görevlisinin ülke çapında kamu güvenliğinde önemli bir rol üstlendiğine değinen Çağırıcı, “Özel güvenlik görevlisi, sendikamızın yürüttüğü çalışmalarla insan hayatının her aşamasında yer alan tek meslek grubudur. Güvenlik-İş Sendikası 2011 yılında bu amaçla kuruldu,” dedi.

Özel Güvenlik Haftası’nda Etkinlikler Düzenleniyor

26-30 Haziran tarihleri arasında kutlanan Özel Güvenlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin de altını çizen Çağırıcı, bu etkinliklerin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı ile iş birliği içinde hazırlanacak bir kamu spotunun yayınlanacağını açıkladı. Kamuoyuna iletilecek bu bildiri için güncellemeler yapıldığı belirtildi.

Özel Güvenlik adına Kazanımlar ve Talepler

Özel güvenlik çalışanlarının elde ettiği kazanımlara dikkat çeken Çağırıcı, “İlk toplu sözleşmemiz yapıldı, silah tazminatı uygulaması hayata geçirildi. Ayrıca 26 Haziran’ı resmi bir gün haline getirdik ve tek tip kıyafet uygulamasına geçiş sağladık,” ifadelerini kullandı.

Şehitlik ve Gazilik Hakkı Talebi

Özel güvenlik teşkilatlarının polis ve jandarma ekiplerine yardımcı olduğunu kaydeden Çağırıcı, “Görevi sırasında hayatını kaybeden özel güvenlik görevlileri için şehitlik ve gazilik haklarının tanınmasını talep ediyoruz. Bu hak başka kolluk kuvvetlerinde mevcutken, biz de bu ülkede yasal olarak görev yapan yardımcı güçleriz,” dedi. Özellikle yıpranma hakkı konusunda 360 fiili gün karşılığında 60 gün talep ettiklerini vurguladı.

Yenilikçi Projeler: Kaan Mobil Uygulaması ve ÖZGE Projesi

Çağırıcı, güvenlik iş kolunda yürütülen iki önemli projeden bahsetti. “Kaan Mobil uygulamamız, özel güvenlik görevlileri tarafından kullanılıyor ve bu uygulama üzerinden polis ile önemli bildirimler gönderiliyor. Bu bildirimlerin başarı oranı yüzde 80 olarak kaydedildi,” dedi. Ayrıca, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nın yürüttüğü ÖZGE projesi, alanında uzmanlaşmayı ve profesyonelleşmeyi sağlamayı hedefliyor.

Bu açıklamalar sonrasında, özel güvenlik çalışanlarının taleplerinin dikkate alınması gerektiği bir kez daha vurgulanmış oldu.