Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Güney Kore’de Şiddetli Yağışlar Sel ve Toprak Kaymalarına Neden Oldu: 1 Ölü, 2 Bin 523 Kişi Tahliye Edildi

    Güney Kore’de devam eden şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına yol açarak bir kişinin ölümüne, 2 bin 523 kişinin tahliyesine neden oldu. Güney Jeolla eyaletindeki Muan bölgesinde 60’lı yaşlardaki bir erkeğin cesedi bulundu. Meteoroloji, yağışların süreceğini belirtti.

    Güney Kore'de devam eden şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına

    Güney Kore’deki Sel Felaketi ve Tahliyeler

    Güney Kore’de devam eden yoğun yağışların ardından meydana gelen sel baskınları ve toprak kaymalarında bir kişinin yaşamını yitirdiği ve 2 bin 523 kişinin tahliye edildiği bildirildi. Bu durum, bin 836 haneyi de etkilemiş durumda.

    Güney Chungcheong, Güney Jeolla, Güney Gyeongsang ve Kuzey Gyeongsang eyaletleri dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde etkili olan yağışlar, sadece yerleşim yerlerinin değil, aynı zamanda halkın yaşamını da olumsuz yönde etkiledi. Yerel otoriteler, Güney Jeolla eyaletindeki Muan bölgesinde, dün akşam saat 20:00 civarında sel sularına kapılan 60 yaşlarında bir erkeğin cansız bedenine ulaştıklarını açıkladı. Ayrıca sel sebebiyle tahliye edilen insanların sayısının 2 bin 523 olduğu ve bu kişilerin bulunduğu binaların güvenlik riski taşımadığı vurgulandı. Sel baskınları ve toprak kaymaları, birçok bölgede ciddi maddi zararlara neden olmuş durumda.

    Yağışların devam etmesi bekleniyor

    Kore Meteoroloji İdaresi (KMA), Güney Gyeongsang eyaleti ve çevresindeki alanlarda bugün de yağışların süreceği uyarısında bulundu. Ayrıca Seul, Incheon ve Gyeonggi bölgesinin batısında yarın için 5 ila 10 mm arasında yağış bekleniyor. Busan ve Ulsan şehirleri ile Güney Gyeongsang’da ise yağış miktarının 30 ila 80 mm arasında olabileceği, bazı bölgelerde ise bu miktarın 120 mm’yi geçebileceği ifade edildi.

    Önceki Sel Olayı ve Zararlar

    Geçtiğimiz ay, Güney Kore’nin Chungcheong ve Gyeonggi eyaletlerinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu 19 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 14 bin kişi tahliye edilmişti. Güney Kore Tarım Bakanlığı, 29 bin 448 hektar tarım arazisinin su altında kaldığı bilgisini verirken, 1,8 milyon çiftlik hayvanının telef olduğu da belirtildi.

    Bu olağanüstü hava koşullarının devam etmesiyle birlikte, yetkililerin acil önlemlere devam etmesi bekleniyor.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı