Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Güllü Güller: Kalp Rahatsızlığından Kurtulmak İçin Yetiştirdiği Aronya Meyvesini Ücretsiz Dağıtmak İstiyor

    Burdur’un Tefenni ilçesinde aronya meyvesi yetiştiren Güllü Güller, kendi sağlık sorunları için keşfettiği meyveyi, benzer hastalıkları olanlara ücretsiz ulaştırmayı amaçlıyor. 10 fidanla başlayarak 1.200 fidan yetiştiren Güller, hasadı eylül ayında gerçekleştiriyor.

    Burdur'un Tefenni ilçesinde aronya meyvesi yetiştiren Güllü Güller, kendi sağlık

    Aronya Meyvesiyle Şifa Dağıtan Kadın Güllü Güller’in Hikayesi

    Antalya’dan Burdur’un Tefenni ilçesindeki köyüne dönen Güllü Güller, aronya meyvesi yetiştirerek sağlığını bulmasının yanı sıra bu meyveyi hastalığı olan diğer bireylere ulaştırmayı da amaçlıyor.

    Uzun yıllar Antalya’da ikamet eden 51 yaşındaki Güller, aronya meyvesinin kalp rahatsızlığını düzene soktuğunu ifade etti. Kendisi 3 yıldır bu meyveyi tüketip, daha sonra kendisi de aronya yetiştirmek için harekete geçti. Ancak, Antalya ikliminin uygun olmadığını öğrenince memleketi Burdur’un Tefenni ilçesine dönmeye karar verdi. Burada önce 10 fidanla başlayan Güller, zamanla bahçesini büyüterek günümüzde toplamda bin 200 adet fidanla aronya üretmeyi sürdürüyor. Güller, kendi deneyimlerini diğer hastalarla paylaşarak, meyveyi ihtiyaç duyanlara ücretsiz ulaştırmak isterken, geri kalan ürünleri de kilosu 300 lira civarından satmayı planlıyor.

    “Aronya Meyvesi Herkes Tarafından Tanınmalı”

    Güllü Güller, aronya meyvesi hakkında bilgi edinmeye televizyonda izlediği bir programla başladığını aktardı. “Bir programda aronyayı tanıtan bir kadını izledim. Daha sonra Ankara’daki yetiştiricilerle iletişime geçerek bilgi alıp, fide arayışına koyuldum. Fakat öğrenince heyecanlandım ki, Antalya’da bu meyve yetişmiyormuş. Serin iklim ve soğuk hava isteyen bir bitki. Çok faydalı olduğunu duyunca yetiştirmeye karar verdim. Kalbe olan yararlarını keşfettikten sonra, 3 yıl boyunca dışarıdan alarak bir avuç günlük tüketim yapmaya başladım. Arazimizin de uygun olmasıyla bu yolculuğa başladım. Benim şifa bulduğum bu meyvenin tüm halkımız tarafından tanınmasını istiyorum” diye belirtti.

    “Araziye Sera Yapmak Yerine Aronya Dikelim”

    Kalbindeki ritim bozukluğuna değinen Güller, “Kalbimdeki ritimde sorun vardı ve zamanla nefes darlığı da başladı. Aronya meyvesinin şifalı olduğuna inanarak 3 yıl boyunca tükettim. Ardından arazimize sera yapmak yerine aronya dikelim dedik. Şu an bin 200 fidanımız mevcut. Hasadı her yıl eylül ayının başında yapıyoruz ama bu yıl hava koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Sıcak ve yağmursuz yaz nedeniyle bazı üreticiler erken hasada geçmişken, biz olgunlaşmasını bekleyerek eylülde hasada başladık” şeklinde konuştu.

    Güllü Güller’in hikayesi, hem doğal şifa arayışını hem de toplum sağlığına katkı çabasını gözler önüne seriyor. Aronya meyvesinin faydalarının daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla verdiği mücadele, herkese ilham veriyor.