Görme Engelli Öğretmenden Yazar Eşine Destek
Sivas’ta yaşayan Selman Devecioğlu, görme engelli olarak öğretmenlik yapmasının yanında yazarlık kariyerine de imza atarak 11 kitap kaleme aldı. 39 yaşındaki Devecioğlu’nun eşi 42 yaşındaki Hülya Devecioğlu, kendi ilk kitabını yayımlayarak dikkatleri üzerine çekti. Kızı için kültürel ve davranışsal değerleri masal tarzında anlatan Hülya Devecioğlu, yazdığı eserini kitap haline getirmeyi başardı.
İlk Masal Kitabı “Kedim Askere Giderse” Raflarda
Selman Devecioğlu, azmi ve yaptığı işler ile örnek bir birey olmayı sürdürüyor. Eğitimci olan Devecioğlu, yazarlık kariyerine dönemin köşe yazarlığı deneyimi ile başlamış. Eşinin de yazarlık yolculuğuna katıldığını belirten Devecioğlu, “Kızımız doğduktan sonra ona masallar okuduk ve daha sonra masal yazmaya başladık. 11. kitabım ‘Yiğido Dededen Masallar’ da yolda. Eşim, kızımın büyümesi ve evin idaresi konusunda benim en büyük destekçim oldu” diyerek eşinin önemini vurguladı.
Hülya Devecioğlu ise, “Bunları masal yoluyla vermeyi düşündüm. Masallar akılda kalıcıdır ve kızıma öğreteceğim değerleri bu şekilde aktarabileceğimi düşündüm. İlk masalım ‘Kedim Askere Giderse’ ile başladım. Duyduğum olumlu geri dönüşler beni motive etti” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yazarlık ile Eş Zamanlı Hayat Mücadelesi
Hülya Devecioğlu, eğitim hayatının yanı sıra ev işlerini ve yazarlık tutkusunu da bir arada yürütmekten bahsetti. “Bütün işimi severek yapıyorum. Eşinin destekleriyle daha da çok motive oluyorum. Roman yazma fikirlerim de var,” dedi.
Selman Devecioğlu, eşinin üretkenliğinden dolayı biraz geride kaldığını ifade ederek, mesai saatleri nedeniyle tüm işlerini istediği hızda yapamadığını belirtti. Bunun yanı sıra, birbirlerine destek olarak daha iyi bir sonuç almayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Devecioğlu, “Eşim, benim ‘yapamam’ dediğim her işte yanımda oldu. Bu desteği asla unutmayacağım” ifadelerini kullandı.
GÖRME ENGELLİ SELMAN DEVECİOĞLU VE EŞİ HÜLYA DEVECİOĞLU
GÖRME ENGELLİ SELMAN DEVECİOĞLU VE EŞİ HÜLYA DEVECİOĞLU
GÖRME ENGELLİ SELMAN DEVECİOĞLU VE EŞİ HÜLYA DEVECİOĞLU
GÖRME ENGELLİ SELMAN DEVECİOĞLU VE EŞİ HÜLYA DEVECİOĞLU
GÖRME ENGELLİ SELMAN DEVECİOĞLU VE EŞİ HÜLYA DEVECİOĞLU
GÖRME ENGELLİ SELMAN DEVECİOĞLU VE EŞİ HÜLYA DEVECİOĞLU
DÜZCE BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ, DÜZCE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ İLE KOORDİNELİ ŞEKİLDE MOTORLU ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALI OLAN İSTANBUL CADDESİ’NDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ. YAPILAN DENETİMLERDE EKSİK EVRAKLARI BULUNAN MOTOSİKLETLERE YÖNELİK CEZAİ İŞLEM UYGULANDI.