Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gaziantep ve Çin İş Dünyası Arasında Yeni İş Birliği Anlaşması İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile CINSIAD Başkanı Zhou Yan Quan, Çinli yatırımcıların Gaziantep’e yönlendirilmesi ve şehrin potansiyelinin tanıtılması için iş birliği mutabakatı imzaladı. Anlaşma, ekonomik ve kültürel iş birliklerini destekleyecek.

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile CINSIAD Başkanı Zhou

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CINSIAD) arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile dernek başkanı Zhou Yan Quan arasında gerçekleştirilen bu anlaşma ile Çinli yatırımcıların Gaziantep’e çekilmesi ve şehrin ekonomik fırsatlarının tanıtılması amacıyla ortak projeler geliştirilmesine yönelik adımlar atıldı.

    Gaziantep, yatırım için öncelikli bölge önerisiyle öne çıkacak
    Protokol doğrultusunda, CINSIAD, Çinli yatırımcılara Gaziantep’i sanayi, lojistik, enerji ve teknoloji alanlarında yatırım yapılabilir bir şehir olarak tanıtmayı amaçlıyor. İki taraf, ayrıca yatırım heyetlerinin karşılıklı olarak ziyaret edilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve iş dünyası arasında köprü kurulması için iş birliğini sürdürecek.

    Ekonomik iş birliğinin yanı sıra kültürel projelere de önem verilecek
    Bu anlaşma, yalnızca ekonomik yatırımları değil, aynı zamanda kültürel iş birliklerini de kapsıyor. Gaziantep’in zengin mutfak kültürü, müzeciliği ve tarihi mirası, Çinli turistlere tanıtılacak. Ayrıca, ortak sosyal ve kültürel etkinliklerin de düzenlenmesi planlanıyor.

    “Gaziantep, uluslararası ortaklıklarla büyümeye devam ediyor”
    İmza töreninde görüşlerini paylaşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep, üretim gücü ve kültürel çeşitliliği ile uluslararası yatırımcılar için cazip bir şehir haline gelmiştir. Bu iş birliği sayesinde Gaziantep’in potansiyeli doğrudan Çinli yatırımcılara sunulacak ve karşılıklı iş fırsatları artacaktır” dedi.