Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gaziantep Kolej Vakfı, Nüket Ersoy’un Vefatının Ardından Yeni Başkanını Seçti: Prof. Dr. Esra İbanoğlu Göreve Geldi

    Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu, Nüket Ersoy’un vefatı sonrası yapılan olağanüstü toplantıda Prof. Dr. Esra İbanoğlu’nu yeni başkan olarak seçti. İbanoğlu, geçmiş mirası sürdürme kararlılığını vurgulayarak, GKV’nin eğitimdeki güçlü misyonunu devam ettireceğini belirtti.

    Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu, Nüket Ersoy'un vefatı sonrası yapılan

    Gaziantep Kolej Vakfı’nda Yeni Başkan Atandı

    Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu, Nüket Ersoy’un vefatının ardından yapılan olağanüstü toplantıda Prof. Dr. Esra İbanoğlu’nu GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçti.

    11 Kasım 2025 tarihinde yaşamını yitiren GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un ardından yapılan başkanlık seçimleri, büyük bir katılımla gerçekleşti. GKV Mütevelli Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan oylamada, Prof. Dr. Esra İbanoğlu, uzun yıllardır sürdürdüğü mütevelli ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden sonra, yeni başkan olarak seçildi.

    Eğitimde Sürdürülebilir Misyon Vurgusu

    Seçim sonrası GKV Özel Okulları’nın toplantı salonunda düzenlenen genel kurulda, İbanoğlu, mütevelli kurulu üyelerine duyduğu teşekkürlerini iletti. Kendisi için bu görevin hem büyük bir onur hem de önemli bir sorumluluk taşıdığını belirten İbanoğlu, görevini titizlikle yerine getirmek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

    Konuşmasında, Nüket Ersoy’un Gaziantep Kolej Vakfı için taşıdığı önemi vurgulayan İbanoğlu, eğitime olan bağlılığı ve vizyonu ile örnek bir figür olduğunu belirtti. “Onun bıraktığı mirası gelecek nesillere ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur,” diyen İbanoğlu, 1963 yılından beri çağdaş ve nitelikli insan gücü yetiştirme hedefini gerçekleştirmek için GKV’nin büyük çabalar sarf ettiğini söyledi.

    GKV Özel Okulları’nın uluslararası standartlarda eğitim vermek üzere IB PYP, IB MYP ve IB DP onaylarını alma sürecini tamamladığını, bu başarıları ile bölgedeki ilk ve tek eğitim kurumu olduklarını belirten İbanoğlu, yönetim kurulu ve mütevelli kurulu üyeleriyle birlikte Nüket Ersoy’un izinden giderek Gaziantep Kolej Vakfı’nı daha ileri taşımak için çalışacaklarını ifade etti.

    GKV’nin Geleceği için Güçlü İnisiyatifler

    Prof. Dr. Esra İbanoğlu, GKV’nin 62 yıldır sürdürdüğü köklü geçmişi ve eğitim alanındaki başarılarını da dile getirerek, “Kâr amacı gütmeyen bir anlayışla eğitime değer katan Gaziantep Kolej Vakfı, geçmişin tecrübelerinden aldığı güçle çağdaş eğitimde öncü olmaya devam edecektir. Eğitime adanmış yaşamlarıyla, başta Cemil Alevli, Celal Ersoy ve Nüket Ersoy olmak üzere, kurucu ve kuruma hizmet eden tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum,” dedi.

    Yeni başkanın belirttiği üzere, GKV’nin önümüzdeki süreçte de güçlü bir eğitim kadrosuyla, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş bir şekilde eğitime hizmet etmeye devam edeceği öngörülmektedir.