Galatasaray Doktoru Yener İnce, Wilfried Singo’nun kronik sakat olmadığını belirtti.

Editör
2 Dakika Okuma

Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Singo’nun, sakat alınmadığını ve kronik sakat olmadığını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 7. haftasında Galatasaray yarın saat 20.45’te evinde İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile karşılaşacak. Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, antrenmanda sakatlığı bulunan futbolcuların durumu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Arda Ünyay’ın ciddi bir durumu olmadığını ifade eden İnce, “Arka adalesinde hafif bir sakatlığı var. Kısa zamanda dönecek” dedi. Gabriel Sara’nın antrenmandaki bir pozisyon sonrasında sol dış yan bağında yırtık oluştuğunu belirten Yener İnce, “Dış yan bağı yırtığı, uzun süreli bir sakatlık. Elimizde bu bağ sakatlıklarıyla ilgili imkanlar var. Teknolojinin imkanlarını kullanıyoruz. Sara’yı idmanda deneyeceğiz. Riski oldukça düşük olacak. Ağrıyı tolere edebilirse oynatacağız. Hem iyileştireceğiz hem de oyuncudan faydalanacağız” şeklinde konuştu.

“Singo, kronik sakat değil”

Wilfried Singo’nun kronik sakat olmadığını vurgulayan İnce, “Bütün MR tetkikleri ortada. Büyük bir yalan. İlk sakatlığı, kas sakatlığı. Normalde aynı kas sakatlığından Lemina ve Victor da yaşadı. Onlar da o sürelerde geri döndü. Singo’nun ikinci sakatlığı, ilk sakatlığıyla hiçbir ilişkiye sahip değil. Şu anda yaşadığımız sakatlık, arka adaleyi yerinde tutan tendonda. Bunu da ilk günden açıkladık. Tip3 C dedim. Tendon söz konusu olduğunda riski alabilirsiniz, oynatabilirsiniz ancak daha büyük risk almış oluyorsunuz. Dünyada el verebilecek bir yöntem varsa, biz onu bulur, oyuncuyu oynatırız. Singo, idmana da çıkacak. Büyük sprint anında oyuncunun 90 dakikalık maçta riski çok fazla. Yerinde Davinson Sanchez gibi sağlıklı bir oyuncu var. Neden risk alalım? Bu sakatlık, risk almamızı en zorlaştıran bir sakatlık. Tendon sakatlığı olarak kabul edin. Bu sebeple de risk almamaya çalışıyoruz. Singo sakat alınmadı. Oyuncunun ilk ve ikinci sakatlığı arasında fark var. Yeri bile aynı değil. Bu oyuncu 37-38 km gibi yüksek hıza çıkıyor. Bu hızdayken bir şey yaşamamız gerekiyor. Oyuncu yavaş yavaş dönüyor. Her gün gidiyoruz. Gayet iyi durumda. Önümüzdeki 8-10 gün içerisinde çok daha iyi olacaktır. O günkü maç takvimine göre belki o zaman işimiz daha rahat olur” ifadelerini kullandı.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş