Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gabi isimli Tüp Bebek Fil, 8 Yıldır Aradığı Asyalı Eşi İçin Umut Bekliyor

    Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın maskotu olan Gabi isimli erkek fil, 8 yıldır yalnız yaşıyor. 18 yaşındaki Gabi için Asya kökenli bir eş arayışları sürerken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu konuda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gabi, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ilk fil olma özelliğine sahip.

    Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın maskotu olan Gabi isimli erkek fil,

    Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın Maskotu Gabi Yalnızlığını Kırmayı Bekliyor

    Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın simgesi olan ve nesli tükenmekte olan erkek fil Gabi, sekiz yıldır tek başına yaşam mücadelesi veriyor. Park, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü ve dünya çapında dördüncü büyük hayvanat bahçesi olma özelliği taşıyor olup, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Gabi için asyalı eş arayışları ise devam ediyor.

    8 Yıldır Eşsiz Kalıyor

    Parkta beş yaşından beri yaşamını sürdüren Gabi, 18 yaşında olmasına rağmen yalnız kalmış bir fil olarak dikkat çekiyor. Asya kökenli bir birey olan Gabi’ye eş bulunması amacıyla Asya ülkelerinde girişimler sürdürülüyor. Gabi’nin yalnızlığının sona ermesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

    Tüp Bebek ile Dünyaya Gelen Fil

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Gabi’ye sekiz yıldır bir eş bulmaya çalıştıklarını ifade etti. Gabi’nin, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ilk fil olma özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Özsöyler, filin özel bakım ve ilgiyle yaşadığını söyledi. Gabi’nin, neslini devam ettirebilecek bir eş bulamaması nedeniyle arayışların yoğunlaştırıldığını belirtti.

    Bir Umut Işığı: Eş Arayışları

    Asyalı dişi fil aramakta olduklarını aktaran Özsöyler, “Gabi, 12 yıldır Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda hayatını sürdürüyor. Yaz ve kış dönemlerinde özel alanlara sahip. Uzun zamandır diğer hayvanat bahçeleri ile irtibat halindeyiz. Gabi’nin eşinin mutlaka Asya kökenli olması gerekmekte. Bir Afrika fili bulunmasına karşın bu durum uygun değil. Avrupa’daki ve yurtdışındaki diğer hayvanat bahçeleriyle sürekli iletişim halindeyiz. En kısa sürede Gabi’ye bir dişi fil bulup, neslinin devamını sağlamak istiyoruz” dedi. Özsöyler, daha önce 16 yıl yalnız kalan bir erkek zürafaya eş bulduklarını hatırlatarak, Gabi’ye de en kısa zamanda bir eş bulmanın umudunu taşıdıklarını sözlerine ekledi.