Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Friedrich Merz: Erdoğan’dan Putin’in Rusya’yı Müzakereye İkna Etmesini Rica Ettim

    Almanya Başbakanı Friedrich Merz, NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Erdoğan’dan Rusya’nın müzakere masasına oturmasını sağlamasını talep etti. Erdoğan, Türkiye’nin bu süreçte arabulucu olmaya hazır olduğunu ifade etti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Almanya Başbakanı Merz, Erdoğan’dan Putin ile Müzakere Talep Etti

    Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Lahey’de düzenlenen NATO zirvesi esnasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelere dair bilgiler paylaştı. Merz, Erdoğan ile piknikte uzun bir diyalog yürüttüklerini belirtti.

    Türkiye’nin Arabuluculuk Görevi Takdir Edildi

    Merz, Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarına özellikle dikkat çekerek, Erdoğan’a teşekkür ettiğini dile getirdi. Konuyla ilgili olarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Rusya Devleti Başkanı Vladimir Putin üzerindeki etkisini kullanarak, Rusya’yı müzakereler için masaya oturtmasını talep ettim.” ifadelerini kullandı.

    Eğer bu müzakereler gerçekleştirilirse, Ukrayna’daki yaklaşık 3.5 yıldır devam eden çatışmaların sona erme umudunun güçlenebileceğini vurguladı.

    Erdoğan, Yeni Mücadeleler İçin Ev Sahibi Olmaya Hazır

    Friedrich Merz ayrıca, Erdoğan’ın Türkiye’nin yeni bir Ukrayna-Rusya müzakere sürecinde arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu aktardığını belirtti. İstanbul veya Ankara’nın bu tarz toplantılara ev sahipliği yapabileceğini ifade eden Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Türkiye’nin bu konudaki proaktif yaklaşımı, uluslararası diplomasi açısından kayda değer bir gelişme olarak değerlendiriliyor.