Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze’de Son 24 Saatte 5 Kişi Açlık ve Yetersiz Beslenmeden Hayatını Kaybetti

    Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde son 24 saatte açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle 5 kişinin öldüğünü bildirdi. Açıklamaya göre, bölgede toplamda 447 kişi yaşamını yitirdi; bu ölümlerin 147’si çocuk. Son verilere göre, 22 Ağustos’tan bu yana 169 kişi daha açlık nedeniyle hayatını kaybetti.

    Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde son 24 saatte açlık ve

    Gazze’de Açlık Korkunç Boyutlara Ulaşıyor

    Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 5 kişinin açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

    İsrail’in Saldırıları ve İnsani Kriz

    Bölgedeki insani durumu daha da kötüleştiren İsrail’in saldırıları sürüyor. Gazze’ye giriş ve çıkışları kapatarak ihtiyaç duyulan gıda ve yardım malzemelerinin sevkiyatını kısıtlayan İsrail, açlığı bir silah olarak kullanmaya devam ediyor. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, son olarak 24 saat içinde yaşanan 5 ölümle birlikte, açlık ve yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 447’ye, bunların 147’si çocuk olmak üzere, ulaştı.

    Kıtlık Durumu ve Ciddi Sonuçlar

    Ayrıca, Birleşmiş Milletler Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) tarafından Gazze ve çevresindeki alanlarda “kıtlık” durumu resmen ilan edilişinin ardından, 22 Ağustos tarihinden bu yana 32 çocuk dahil olmak üzere toplamda 169 kişinin açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. Gazze’deki insani krizin giderek derinleşmesi, uluslararası gözleri bölgeye çevirmekte.