FETÖ ile Mücadelede Büyük Hamle
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ silahlı terör örgütünün finansal faaliyetlerini açığa çıkarmak amacıyla başlattığı soruşturma çerçevesinde önemli bir operasyona imza attı. Yapılan araştırmalar neticesinde, örgüt üyelerine ve onların ailelerine maddi destek sağladıkları iddia edilen HAKMAR marketler zinciri ile TATBAK grubu yönetim kurulu başkanı Z.D. dahil toplam 26 şüpheli gözaltına alındı.
Şirketlere Kayyum Ataması Gerçekleşti
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mali yapısını deşifre etmek için gerçekleştirilen bu kapsamlı soruşturma, Türkiye genelinde 550 şubesi bulunan HAKMAR marketleri ile TATBAK grubunu hedef aldı. Öne sürülen iddialara göre, ilgili şirketler aracılığıyla örgüt üyelerine ve ailelerine finansal destek sağlandığı ifade edildi.
Soruşturma neticesinde, Yönetim Kurulu Başkanı Z.D. ile birlikte 26 kişi, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet’ suçlarından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin yakalanması amacıyla düzenlenen operasyon sonucunda tüm şüpheliler etkisiz hale getirildi.
Söz konusu şirketlere ait 895 şubeye kayyum atanarak, yönetim Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesine devredildi. Bu adımlar, Türkiye’nin terör finansmanı ile mücadelesinin ne denli ciddi bir şekilde sürdüğünü göstermekte.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı