Yelkenli Tekne Kurtarıldı!
Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında, 8 kişinin bulunduğu bir yelkenli tekne, makine arızası nedeniyle sürüklenmeye başladı. Teknenin boyu 13 metre olarak belirlendi.
Olay, Fethiye Aziz Ağa Koyu önlerinde meydana geldi. Yelkenli tekne, teknik bir sorun nedeniyle kontrolünü kaybedip sürüklenmeye başladığında, söz konusu teknenin mürettebatı acil yardım talebinde bulundu. Yapılan ihbar üzerine, bölgede bulunan Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait KIYEM-5 adlı hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu, arızalı tekneye yönlendirildi.
Fethiye Limanı’na Güvenli Geçiş
Kurtarma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi ve yelkenli tekne, Kıyı Emniyet ekipleri tarafından güvenli bir şekilde Fethiye Limanı’na çekildi. Olayda bulunan 8 kişi için herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadan kurtarma işlemi sona erdi.