Ulusal Otizm Konfederasyonu’ndan Önemli Ziyaret
Ulusal Otizm Konfederasyonu’nun Genel Başkanı Fatma Kilci Kavas, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan ile bir araya geldi. Bu ziyarette, otizmli bireylerin eğitimi, öfke kontrolü, müdahale yöntemleri ve ailelere yönelik destek projeleri ele alındı. Ayrıca, üniversite ile konfederasyon arasında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri için fikir alışverişinde bulunuldu.
Bilimsel Çalışmalara Destek Sözü
Prof. Dr. Adem Aslan, otizmli çocukların toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi için bilimsel temellere dayanan çalışmalara büyük önem verdiklerini belirtti. “Otizmli bireyler ve onların ailelerinin yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü projeye destek vermeye her zaman hazırız,” diyerek üniversitenin bu konuda üzerindeki sorumluluğu vurguladı.
İş Birliği ile Farkındalık Yaratma Umudu
Ziyaret sonrasında açıklama yapan Fatma Kilci Kavas, Prof. Dr. Aslan’ın otizme olan duyarlılığının ve özel çocuklara karşı gösterdiği ilginin değerli olduğunu belirtti. “Bu iş birliğinin, otizmli bireylerin farkındalığını artıran ve somut çözümler üreten projelere dönüşmesini umut ediyoruz,” şeklinde konuşarak gelecekteki hedeflerine dair inancını dile getirdi.
Görüşmenin, otizm konusundaki bilimsel araştırmaların güçlendirilmesine ve toplumda geniş bir farkındalık oluşturulmasına katkı sağlayacak önemli bir adım olduğu da vurgulandı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
GAZİOSMANPAŞA’YA 7 YENİ SAĞLIK MERKEZİ KURULUYOR