Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehirli Salim Pektaş, İş Yerinin Balkonunu Sebze Bahçesine Dönüştürdü: Doğal Ürünlerle İhtiyacını Karşılıyor

    Eskişehirli Salim Pektaş, iş yerinin balkonunu sebze bahçesine çevirerek hem geri dönüşüm yapıyor hem de doğal ürünler yetiştiriyor. Elde ettiği domates, biber ve diğer sebzeleri pazardaki yüksek fiyatlara karşılık olarak kendi ihtiyacını karşılamak için kullanıyor. Pektaş, organik ürünlerin tadına doyamadığını belirtiyor.

    Eskişehirli Salim Pektaş, iş yerinin balkonunu sebze bahçesine çevirerek hem

    Eskişehirli Salim Pektaş’ın Balkon Bahçesi: Doğal Ürünlerle Ekonomik Çözüm

    Eskişehir’de yaşayan Salim Pektaş, iş yerinin balkonunu sebze bahçesine dönüştürerek hem doğal ürünler elde ediyor hem de geri dönüşüme katkıda bulunuyor.

    Yıllardır balkonunda sebze yetiştiren Pektaş, plastik bidonları saksı haline getirerek biber, domates, salatalık ve patlıcan gibi birçok ürünü kendi imkânlarıyla üretiyor. Pazardaki yüksek fiyatlarla mücadele eden bu esnaf, doğal ve organik gıda ihtiyacını kendi yetiştirdiği ürünlerle karşılıyor.

    “Pazarda Yüksek Fiyatlarla Karşılaşmıyoruz”

    Salim Pektaş, balkonunda sebze yetiştirmenin kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, “Bu yöntemi yıllardır uyguluyoruz. Kullanmadığımız plastik bidonları kesip toprağı dolduruyoruz ve sebzeleri ekiyoruz. Bu şekilde yüksek verim alıyor ve doğaya zarar vermeden gıda üretiyoruz. Ürünlerimiz fazlasıyla yeterli oluyor; örneğin, tanesi pazarda 250 liraya satılan biberleri biz burada ücretsiz bir şekilde tüketiyoruz” ifadelerini kullandı.

    “Sebzelerimizi Kendimiz Yetiştiriyoruz”

    Bahçesinde de pek çok sebze yetiştirdiğini anlatan Pektaş, “Son üç yıldır çatıda sebze ekimi yapıyorum. Bahçemde ise domates, fasulye, patlıcan ve salatalık gibi ürünler var. Dolayısıyla, sebze ihtiyacımızı büyük ölçüde kendimiz karşılıyoruz. Pazarda limonun kilosu 150 lira, ama bizim bahçemizde bu tamamen ücretsiz” şeklinde konuştu.

    “Tamamen Organik Ürünler Üretiyoruz”

    Doğal tarım vurgusu yapan Salim Pektaş, “Suyumuzu tulumbadan alıyoruz, su ve hava bizim için bedava. Toprak da doğal. Bunlar tamamen organik, hiçbir katkı maddesi içermiyor. Elde ettiğimiz biberlerin tadı o kadar güzel ki, yemekten asla bıkmıyorsunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

    Eskişehirli Salim Pektaş’ın bu girişimi, hem ekonomik bir çözüm sunmakta hem de doğaya olan duyarlılığını göstermektedir.