Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehir’in Vazgeçilmez Lezzeti: Çi Börek Turistlerin ve Yerel Halkın Ilgisini Çekiyor

    Eskişehir’de çi börek, ince hamuru ve hafif iç harcıyla dikkat çekiyor. Emine Kaplan, bu Kırım Tatar lezzetinin yerel halk ve turistlerden yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Kaplan, çi böreğin Eskişehir’in gastronomi turizmine katkı sağladığını ve herkesin denemesi için kente davet ettiğini söyledi.

    Eskişehir'de çi börek, ince hamuru ve hafif iç harcıyla dikkat

    Eskişehir’in Lezzet Duraklarından: Çi Börek

    Eskişehir’de hazırlanan çi börek, ince hamuru ve hafif iç harcıyla hem yabancı turistlerin hem de yerel halkın ilgisini çekiyor.

    Usta Emine Kaplan’ın Açıklamaları

    Çi börek ustası Emine Kaplan, Kırım Tatar kültürüne ait geleneksel lezzetin hazırlanışıyla ilgili bilgi verirken, hem yerli halktan hem de ziyaretçilerden büyük bir ilgi olduğunu vurguladı. Kaplan, çi böreğin Eskişehir üzerindeki önemine değinerek, “Böreğin en belirgin özelliği, içerdiği kıymanın yağsız olması ve hamurunun ince bir şekilde açılmasıdır. Hamurda kullandığımız malzemeler sadece un, su ve tuzdan oluşuyor; iç harcında ise kıyma, soğan ve karabiber yer alıyor. Ekstra malzeme eklemiyoruz,” şeklinde konuştu.

    Tatar Mutfağının Vazgeçilmezi

    ‘Çi’, Tatarca nefis veya güzel anlamına gelen bir terim olarak bilinir ve bu ünvanla anılan börek, Eskişehir’in en tanınmış tatları arasında yer alıyor. Kaplan, çi böreği sayesinde Eskişehir’in gastronomi turizmi açısından ön plana çıktığını da belirtti. “Buraya yerleşen Kırım Türklerinin geleneksel lezzeti olan çi börek, artık şehrin en sevilen tatlarından biri haline geldi,” dedi.

    Kaplan, yaz sezonunda öğrencilerin ve yerel halkın da bu eşsiz lezzeti denediğini, çi böreğin Eskişehir’de vazgeçilmez bir tat haline geldiğini ifade etti. “Herkesi, bu özel lezzeti tatmak için Eskişehir’e bekliyoruz,” diyerek sözlerini noktaladı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı