Eskişehir’den Rize’ye giden jetin düşüş anı sonrası ilk kurtarma görüntüleri yayımlandı.

Eskişehir’den Rize’ye giden jet uçağı, Kaçkar Dağları’na düştü. Hicran Kaya yaralandı, pilot Mehmet Demirci hayatını kaybetti. Uçağın enkazına ulaşan arama kurtarma ekipleri, yaralıyı kontrol etti ve sağlık durumu hakkında bilgilendirme yaptı.

Eskişehir'den Rize'ye giden jet uçağı, Kaçkar Dağları'na düştü. Hicran Kaya

Düşen Uçağın İlk Görüntüleri Ortaya Çıktı

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinden Rize-Artvin Havalimanı’na doğru yola çıkan tek motorlu uçağın, Kaçkar Dağları’na düşmesi sonucu önemli görüntüler gün yüzüne çıktı.

Uçak Kazası Detayları

Rize ile Erzurum arasında meydana gelen bu trajik olayda, yolculardan Hicran Kaya yaralanırken, pilot Mehmet Demirci yaşamını yitirdi. Düşen uçağın enkazına ilk müdahale, İkizdere Arama Kurtarma (İDAK) ve JAK timleri tarafından dün sabah saat 06:24 civarında gerçekleştirildi. Kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşarak gerçekleştirdiği ilk müdahale anlarına dair görüntüler, kurtarma operasyonunun zorluklarını gözler önüne seriyor.

Kurtarma Ekibinin İlk Müdahalesi

Görüntülerde, kurtarma ekibi mensubu Hüsnü Kan’ın, yaralı yolcu Hicran Kaya’ya sağlık durumu hakkında sorular sorduğu dikkat çekiyor. Kan’ın “Nasılsınız? Geldik. İyi misiniz? Bilinciniz yerinde mi? Kusura bakmayın çok geç kaldık.” şeklindeki ifadeleri, olayın ciddiyetini bir kez daha ortaya koyuyor. Arama kurtarma operasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği, ancak pilot Mehmet Demirci’nin kaybı, geride acı bir hatıra bırakmış durumda.