Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eskişehir’de Koruyucu Ailelik Farkındalığını Artırmak İçin Yürüyüş Düzenlendi

Eskişehir’de “Koruyucu Aile Günü” kapsamında düzenlenen yürüyüşte, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, koruyucu ailelik hizmetinin önemini vurguladı. Şu anda 104 koruyucu ailede 119 çocuk bakılmakta olup, toplum desteğiyle daha fazla çocuğun aile sıcaklığını hissetmesi hedefleniyor.

Eskişehir'de "Koruyucu Aile Günü" kapsamında düzenlenen yürüyüşte, Aile ve Sosyal

Eskişehir’de Koruyucu Ailelik Farkındalığı Artırılıyor

Eskişehir, 30 Haziran tarihinde ‘Koruyucu Aile Günü’ dolayısıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi. Bu etkinliğin amacı, koruyucu ailelik hizmetinin önemini kamuoyuna sunmak ve bu hizmet modelini daha geniş kitlelere yaymaktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Katkıları

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile bağlı kuruluşlardan gelen personel, ‘Farkındalık Yürüyüşü’ kapsamında bir araya geldi. Köprübaşı bölgesinde başlayan yürüyüş, Hamamyolu Caddesi’nde sona erdi. Yürüyüşün ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Bayrak, koruyucu aile hizmetinin, kendi aileleriyle birlikte olamayan çocuklar için oldukça kritik bir rol üstlendiğini belirtti.

Koruyucu Aile Servisi ve Sağlanan Destek

Bayrak, Eskişehir’deki koruyucu ailelik sisteminin 1999 yılından beri hizmet verdiğini ve sürekli olarak büyüdüğünü ifade etti. “Koruyucu ailelik, Bakanlığımızın temel hizmet modellerinden biridir. Bu hizmet sayesinde çocuklarımız, sağlıklı bir aile ortamında gelişimlerini sürdürebilirler. Mevcut durumda, ilimizde 104 koruyucu ailemiz, 119 çocuğumuzun bakımını üstlenmektedir. Ayrıca, özel ihtiyaçları olan 28 çocuk da bu hizmetten faydalanmaktadır. Bu durum, Eskişehir halkının bu konudaki duyarlılığı ve şefkatini göstermektedir” dedi.

Çocukların Aile Sıcaklığına Erişimi İçin Destek Çağrısı

İl Müdürü Bayrak, 30 Haziran’ın ‘Koruyucu Aile Günü’ olarak ilan edilmesiyle birlikte, bu konuda ortak bir çaba içinde olunmasının önemine dikkat çekti. “Sizlerin katılım ve desteğiyle daha fazla çocuğumuz aile sıcaklığını hissedebilir. İlgi ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

Etkinlik, konuşmaların ardından katılımcıların topluca fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.