Erzurum’dan 8 Öğrenci LGS’den Tam Puan Alarak Türkiye Birincisi Oldu
15 Haziran 2025 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Erzurum’dan toplamda 8 öğrenci, 500 tam puan alarak “Türkiye Birinciliği” başarısına imza attı.
Bu başarılı öğrenciler, Palandöken İbrahim Hakkı Kubilay İmam Hatip Ortaokulu’ndan Muhammet Efe Urhan, Palandöken Mehmetçik Ortaokulu’ndan Elif Atalay, Palandöken Özel Güneş Ortaokulu’ndan Emir Bozyokuş ve Zeynep Ayyüce Varlı, Palandöken Özel Final Ortaokulu’ndan Ali Kaan Kaplanoğlu, Aziziye Dadaşkent Ortaokulu’ndan Nurbanu Kuloğlu, Aziziye TED Erzurum Koleji’nden Aybüke Şahinoğlu ve Yakutiye Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları’ndan Zehra Beril Uyanık olarak sıralandı. Bu öğrenciler, tüm sorulara doğru yanıt vererek tam puan almayı başardı.
Başarıların Arkasında Eğitimdeki Kararlılık Yatıyor
Erzurum’un bu önemli başarısının, eğitimdeki kararlılığının yanısıra tüm paydaşların özverili çalışmalarının bir neticesi olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Bu başarı tablosu, Erzurum’un eğitim alanındaki istikrarlı adımlarının ve çok çalışmanın somut bir göstergesidir. Tam puan alarak Türkiye birinciliğine ulaşan öğrencilerimize gönülden tebriklerimi iletiyorum. Onları bu başarıya ulaştıran değerli öğretmenlerimize, gayretli okul yöneticilerimize ve her zaman desteklerini esirgemeyen kıymetli velilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı