Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Erzurum’da “Sokak Hayvanlarına Yönelik Tedbirler” Toplantısı Yapıldı

    Erzurum’da, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında sokak hayvanlarına yönelik tedbirlerin ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, hayvan bakımıyla ilgili yasal zorunluluklar hatırlatılırken, belediyelerin bakım evleri kurma yükümlülüğü ve alınan tedbirler konusunda bilgi verildi.

    Erzurum'da, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında sokak hayvanlarına yönelik tedbirlerin ele

    Erzurum’da Sokak Hayvanları İçin Toplantı Düzenlendi

    Erzurum’da, “Sokak Hayvanlarına Yönelik Tedbirler” konulu önemli bir toplantı yapıldı.

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin liderliğinde gerçekleştirilen bu toplantı, Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Toplantıya, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

    Alınan Kararlar ve Yasal Zorunluluklar

    Toplantı içerisinde sokak hayvanlarına yönelik sürdürülen çalışmalar ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Bunun yanı sıra, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde belediyelerin bütçelerinin binde beşinin sokak hayvanlarına ayrılmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Bu bütçenin yalnızca sokak hayvanlarıyla ilgili hizmetlerde kullanılması ve denetimlerin müfettişler tarafından yapılacağı ifade edildi.

    Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Ayrıca, sokak hayvanlarının ilçeler arası taşınması için gerekli protokolün, hayvan verecek olan ilçe belediyeleri tarafından imzalanması gerektiği belirtildi.

    Çoban Köpekleri ve Denetim Süreçleri

    Kırsal alanlarda bulunan çoban köpeklerinin, sahipleri tarafından mikroçip takılarak resmi olarak sahiplendirilmesi gerektiği de toplantıda yer aldı. Bu konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri’nin denetim ve bilgilendirmeleri hızlandıracağı belirtildi.

    Bunun yanı sıra, bakım evi kurma yükümlülüğü bulunan belediyelerin, bu yöndeki çalışmaları acilen tamamlaması gerektiği vurgulandı. Büyükşehir Belediyesi’nin bakım evi kapasitesini artırmaya yönelik projeleri hakkında da bilgi verildi.

    Dijital Koordinasyon ve Hayvan Bakım Alanları

    Hayvanların korunmasını sağlamak amacıyla, İçişleri Bakan Yardımcısı başkanlığında bir WhatsApp grubu kuruldu. Bu platform üzerinden, tüm belediyelerin günlük faaliyetleri paylaşılacak. Bakanlık talimatları doğrultusunda hayvan bakım alanları ile doğal yaşam alanlarının 90 gün içerisinde belirlenip hizmete alınması gerektiği ifade edildi.

    Yer seçiminde, sahipsiz hayvan sayısı ve coğrafi durum gibi birçok kriter dikkate alınacak. Belirlenen mekanların, en geç iki gün içinde Valiliğe bildirilmesi gerekiyor. Bakım evi kurma zorunluluğu bulunan belediyelerin, mülkiyet bilgilerini Valiliğe iletmesi gerektiği unutulmamalı.


    Barınakları bulunmayan belediyelerin, Büyükşehir Belediyesi ile acilen protokol yapmaları ve ekiplerini kurarak sahipsiz hayvan toplama çalışmalarına başlamaları gerektiği bildirildi. Toplama işlemlerinin yalnızca ihbarlara dayanmadan, ekiplerin mahalle ve köylerdeki tüm sahipsiz hayvanları 10 gün içinde tespit ederek gerçekleştireceği kaydedildi.

    Toplanan hayvanların bilgileri ise, görevli belediye personeli tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün kurmuş olduğu WhatsApp grubunda günlük olarak paylaşılacak. Ayrıca, Pasin Ovası Belediyeler Birliği’ne ait Bakımevi’nin de, üye belediyelerden aldığı hayvan sayılarını düzenli olarak paylaşması gerektiği belirtildi.

    Toplama işlemlerinin, okulların açılması öncesinde tamamlanması bekleniyor. Belediye başkanlarının bu süreçte dikkatli olmaları önemle vurgulandı. Toplantının sonunda, Erzurum’da 25 bin nüfusun üzerindeki Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Horasan, Oltu ve Pasinler ilçeleri için bakım evi kurma zorunluluğu olduğu hatırlatıldı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı