Erzincan’da Kaybolan 19 Büyükbaş Hayvan Drone ile Yapılan Arama Sonrası Giresun’da Bulundu

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde kaybolan 19 büyükbaş hayvan, İsa Palut’un ihbarı üzerine jandarma ekipleri tarafından drone ile yapılan arama sonucunda Giresun il sınırında bulundu ve sahibine geri teslim edildi.

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde kaybolan 19 büyükbaş hayvan, İsa Palut'un ihbarı

Refahiye’de Kaybolan Büyükbaş Hayvanlar Jandarma Ekipleri tarafından Bulundu

Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Çatak köyünde yaşanan ilginç olayda, 19 büyükbaş hayvanın kaybolması üzerine jandarma harekete geçti.

Alınan bilgilere göre, İsa Palut isimli bir vatandaş, yaylada otlayan hayvanlarının geri dönmemesi üzerine uzun süre arama yaptı. Hayvanlarını bulamayan Palut, durumu jandarmaya bildirdi. Bu gelişme üzerine, jandarma ekipleri, modern teknoloji kullanarak arama tarama çalışmalarına başladı.

Drone ile Gerçekleştirilen Arama Çalışmaları

Refahiye Jandarma Komando Taburu ile 2 asayiş timinin yer aldığı ekipler, bir drone kullanarak kaybolan hayvanların yerini tespit etmek için geniş bir araziyi taradı. Yapılan detaylı çalışmalar sonucunda, kaybolan 19 büyükbaş hayvan Giresun il sınırında bulundu.

Hızlı bir şekilde hayvanları bulan jandarma ekipleri, kaybolan hayvanları sahibine teslim etti. Bu durum, modern arama tekniklerinin ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.