Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ereğli’de 16. Hamsi Festivali Coşkuyla Gerçekleştirildi

    Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 16. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 10 ton hamsi dağıtarak ateşi yakmasıyla başladı. Katılımcılara bin mangal ve 5 ton kömür dağıtılırken, alanda müzik eşliğinde hamsi ikramları yapıldı. Festivalde bu yılın onur konuğu öğretmenler oldu.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    16. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

    Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, yerel belediye tarafından sivil toplum kuruluşları ve destekleyici sponsorların katkılarıyla düzenlenen 16. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali, büyük bir katılımla icra edildi. Festival, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 10 ton hamsi dağıtarak ateşi yakmasıyla başladı.

    Katılımcılara Sürpriz İkramlar

    Etkinlik alanında, katılımcılara mangal yapmaları için bin adet mangal, 4 bin ızgara, 5 ton kömür, jel, 10 bin ekmek, 4 ton soğan, 30 kasa limon, 10 bin helva ve 10 bin su ikram edildi. Tekneler ve kamyonlarla sahile getirilen hamsiler, büyük bir havuzda toplanarak vatandaşlara sunuldu. Dağıtım sırasında uzun kuyrukların oluşması üzerine zabıta ekipleri, oluşan yoğunluk nedeniyle alan içerisinde düzen sağlamak adına bariyerler kurdu.

    Ücretsiz İkramlar ve Renkli Görüntüler

    Belediye ekipleri, dev kazanlarda pişirdikleri hamsileri alanda bulunan vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıttı. Festival alanında müzik eşliğinde mangallarını yakan katılımcılar, festivale renk kattı.

    Başkan Posbıyık’tan Açıklamalar

    Amfi tiyatroda gerçekleştirilen konuşmasında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, iki sene ara verdikten sonra festivalin yeniden yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Posbıyık, “Türkiye’nin en iyi ve taze hamsisi Ereğli’den çıkmakta. Her şey fazlasıyla bol, vatandaşlarımız burada keyifli bir zaman geçiriyor” dedi.

    Ayrıca, festival çerçevesinde seyahat eden vatandaşlara zabıta ekiplerince ekmek arası hamsi ikram edildiği, ilçedeki engelli bireylerin evlerine de balık ekmek gönderildiği belirtildi.

    Bu yıl festivalin onur konuğu öğretmenler olurken, etkinlikte sevilen Karadeniz müziği sanatçısı Selçuk Balcı da konser verdi.