Erdener Çağlıyan, annesi Nilgün Çağlıyan’ın yaşamı için karaciğerinin %65’ini bağışladı.

2 Dakika Okuma

Adanalı Erdener Çağlıyan, nakil bekleyen annesi Nilgün Çağlıyan’a hiç düşünmeden karaciğerinin yüzde 65’ini verdi. Nakil sayesinde hayata dönen anne Nilgün, “Önce ben ona hayat verdim, sonra da o bana hayat verdi” dedi.

Adana’da yaşayan 4 çocuk ve 3 torun sahibi Nilgün Çağlıyan (61), kaşıntı, morarma ve halsizlik şikayetleriyle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan kontroller sonucu Çağlıyan’a karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Sağlık durumu kritik olan Nilgün Çağlıyan, birden yoğun bakıma alındı ve bilinci kapandı. Doktorlar, acil nakil yapılmasına karar verdi. Nakil başvurusu yapılırken, aile içinde de dokulardan örnekler alındı. Ailenin üçüncü çocuğu olan Erdener Çağlıyan’dan (41) alınan dokuların annesiyle uyumlu olduğu belirlendi. Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar ve ekibi hiç vakit kaybetmeden anne ve oğlunu ameliyata aldı. Yaklaşık 14,5 saat süren ameliyat sonucunda anne, oğlundan alınan karaciğer ile yeniden hayata tutundu. Bir süre hastanede tedavi gören anne ve oğul, daha sonra birlikte taburcu oldu.

“Ben ona hayat verdim, o da bana hayat verdi”

Yaşadıkları süreci İhlas Haber Ajansı’na anlatan anne Nilgün Çağlıyan, tüm hastalık sürecinin bir anda geliştiğini belirterek, “15 gün içinde tetkikler yapıldı ve sonunda ben yoğun bakıma alındım. O sırada bilincim kapandı. Yoğun bakım sürecindeyken oğlum karaciğerini bana vermiş. Ben ona hayat verdim, o da bana hayat verdi. Çok şükür onun sayesinde nefes alıyorum. Her şeyi uyandıktan sonra öğrendim. Ancak ben hep evlatlarımın beni yalnız bırakmayacağını biliyordum” dedi.

Şu anda sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Çağlıyan, doktorlara da teşekkür etti.

“Cennet annelerimizin ayağı altındadır”

Annesine karaciğerini veren Erdener Çağlıyan ise, “Anneme en uyumlu karaciğerin benim olduğu tespit edildi. Hiç zaman kaybetmeden nakil yapılmasını istedim. Annem ile birlikte ameliyata girdik ve başarılı operasyonla yine birlikte çıktık. Cennet annelerimizin ayağı altındadır. Onların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Biz sevdiklerimiz için ‘canımızı bile veririz’ derken blöf yapmıyoruz. Yine lazım olsa yine veririm” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version