Kadirli’den Bir Başarı Hikayesi: Ferdane Özkale
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, doğuştan yüzde 95 ortopedik engelli olan Ferdane Özkale, yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmesine rağmen, elde ettiği başarıları ile dikkat çekiyor. Yaşadığı tüm zorluklara karşın, güçlü azmi ve kararlılığı sayesinde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden derece ile mezun olup diyetisyen unvanını kazandı.
İlham Verme Amacıyla Yola Çıktı
Ferdane Özkale, “Ben buradaysam, ‘yapamam’ diyen kişilere örnek olabilmek içindir” diyerek azmini ve hedeflerini ifade etti. Engelli bireylere ilham vermeyi amaçladığını belirten Özkale, inançla mücadele edildiğinde tüm güçlüklerin aşılabileceğini vurguladı. “Ben yüzde 95 ortopedik engelli olarak doğdum. Engelli olmam, karşıma çıkan engelleri artırsa da azmimi de büyüttü” açıklamasında bulundu.
Başarı Yolculuğu ve Destek
Özkale, üniversite eğitimine başladığı dönemlerde önünde ne gibi engellerin olduğunu bilmediğini, ancak asla vazgeçmediğini ifade etti. “Yapamazsın, okuyamazsın” diyen birçok kişiyle karşılaştığını belirten Ferdane, bunun yanında toplumsal önyargılara da maruz kaldığını kaydetti. Zaman zaman yıpransa da kendisine inanarak her daim bir adım daha ileri gitmeyi başardığını söyledi. Ailesinin sürekli destekçisi olduğunu vurgulayan Özkale, “Ailem bana her zaman elim, kolum, bacağım oldular” diye konuştu. Ayrıca, ilk okuldan itibaren yanında olan tüm öğretmenlerine de teşekkür etti.
Ferdane Özkale’nin azmi ve dikkate değer başarısı, birçok engelli bireye umut ve ilham vermeye devam ediyor.
AZMİ İLE ENGELLİ BİREYLERE ÖRNEK OLUYOR
AZMİ İLE ENGELLİ BİREYLERE ÖRNEK OLUYOR
OTOMOBİL PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA ÇARPTI: 4 YARALI
OTOMOBİL PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA ÇARPTI: 4 YARALI
OTOMOBİL PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA ÇARPTI: 4 YARALI
OTOMOBİL PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA ÇARPTI: 4 YARALI