Endonezya’da Lewotobi Laki-laki Yanardağı Patladı
Endonezya’nın Doğu Nusa Tenggara eyaletinde bulunan Lewotobi Laki-laki Yanardağı, sabah saatlerinde meydana gelen patlamayla birlikte lav ve kül püskürtmeye başladı.
Bu patlama, Doğu Flores bölgesindeki yanardağda gerçekleşti ve küllerin 18 kilometre yüksekliğe ulaştığı bildirildi. Patlamanın hemen ardından çevredeki köyler külle kaplandı. Neyse ki, bu olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
Önceki Patlama ve Aktif Durum
Daha önceki gün gerçekleşen patlamada ise küller 10 kilometre yüksekliğe kadar fırlamıştı ve lavların çıkışı, gece gökyüzünü aydınlattı.
Lewotobi Laki-laki Yanardağı, yüksekliği 1.584 metre ile Endonezya’nın en aktif volkanlarından biri olarak biliniyor. Yanardağ, 18 Haziran’daki patlamadan bu yana en yüksek alarm seviyesinde durumda. Daha önce, geçen Kasım ayında yaşanan büyük patlama sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş ve binlerce ev hasar görmüştü. Endonezya hükümeti, bu olayların ardından binlerce kişiyi güvenli bölgelere yerleştirdi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
ENDONEZYA’NIN DOĞU NUSA TENGGARA EYALETİNDEKİ LEWOTOBİ LAKİ-LAKİ YANARDAĞI PATLAMA SONUCU LAV VE KÜL PÜSKÜRTTÜ.
ENDONEZYA’NIN DOĞU NUSA TENGGARA EYALETİNDEKİ LEWOTOBİ LAKİ-LAKİ YANARDAĞI PATLAMA SONUCU LAV VE KÜL PÜSKÜRTTÜ.