Elazığ’da 73 Yaşındaki Atilla Demirbaş’ın Uçak Maketi Tutkusu
Elazığ’da yaşayan 73 yaşındaki Atilla Demirbaş, pilot olma hayalini gerçekleştiremeyince çocukluğundan beri uçak maketi biriktirmeye başladı. Yaklaşık 60 yıl süresince 300’ü aşkın maket toplayan ve hayalini maketlerde uçuran Demirbaş’a A Jet’ten anlamlı bir jest yapıldı. A Jet tarafından gönderilen maketler, Demirbaş’ın yıllardır süregelen gökyüzü tutkusuna ve koleksiyonuna değerli bir destek sağladı.
Çocukluk Hayalini Maketlerle Yaşatıyor
Elazığ’da yaşayan 73 yaşındaki Atilla Demirbaş, devre kaybı nedeniyle pilot olamamıştı. Bunun ardından, çocukluk yıllarından bu yana uçak maketi biriktirmeye yöneldi. Baba mesleği olan baharatçılık işiyle uğraşan Demirbaş, ilk uçak maketini 1966 yılında aldı ve zamanla koleksiyonunu geliştirdi. Yaklaşık 60 yıl içinde 300’ü aşkın maket uçak toplayan Demirbaş’a A Jet’ten özel bir hediye geldi. Koleksiyonu gören A Jet, Demirbaş’a 2 adet maket uçak gönderdi. Aldığı hediye karşısında büyük bir mutluluk yaşayan Demirbaş, A Jet yetkililerine teşekkür ederek, “İnanın beni alıp 1960’lı yıllardaki çocukluğuma götürdünüz. Bu mutluluğu tarif etmek kolay değil” dedi.
1960’lı Yıllara Dönüş
Kendisine gönderilen hediyelerden dolayı hissettiği mutluluğu dile getiren Atilla Demirbaş, “Öncelikle bu hediyeleri bizlere layık gören kuruluştaki tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. İnanın beni alıp 1960’lı yıllardaki çocukluğuma götürdünüz. Ayrıca sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Bu işe gönül vermiş herkesin gelip sizi tanımasını isterim. Beğenmemek mümkün değil. Havada uçan her şey benim için en makbul değerdir. Bu modeller de koleksiyonuma mutlaka eklendi. Aynı tipte olmalarına rağmen birebir tam ölçekte olmaları insanı bambaşka duygulara götürüyor” şeklinde konuştu.
A Jet Yetkililerine Teşekkür
Konuşmasına devam eden Demirbaş, A Jet yetkililerine bir kez daha teşekkür ederek, “Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Dilim dolanıyor, anlatmak istediğim çok şey var ama işin içine uçak girince inanın dilim tutuluyor. Bu mutluluğu tarif etmek kolay değil. A Jet uçakları yıllarca Türk hava sahasında uçtu, hala da uçmaya devam ediyor. Başta kaptan pilotlarımız olmak üzere, kabin ekiplerimize, yer hizmetlerinde çalışan bakımcılarımıza, elektronikçilerimize, bagaj taşıyan emekçi kardeşlerimize ve şu an adını sayamadığım tüm emekçilere Elazığ’dan sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Hepsini yürekten selamlıyor, öpüyorum” ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı
