Elazığ’da Amigurumi ve Örgü Kursunda 20 Kadın El Emeği Üretiyor

2 Dakika Okuma

Elazığ’da Kadınların Emeği, Yurt Dışına Taşınıyor

Elazığ Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan amigurumi ve örgü kursunda 20 kadının el emeği ürünleri, yurt içinde ve yurt dışında talep görüyor. Kursiyerlerin ürettiği ürünler, Türkiye’nin değişik şehirlerinin yanı sıra özellikle İngiltere’ye de gönderiliyor.

Usta Öğretici Betül Çoban’ın liderliği altında faaliyet gösteren bu kurs, katılımcı kadınların sosyal hayata dahil olmalarını sağlarken aynı zamanda aile bütçelerine katkı sunuyor. Yaşları 30 ile 65 arasında değişen 20 kadın, hırka, şapka ve eldiven gibi örgü ürünlerinin yanı sıra amigurumi bebekler, anahtarlıklar ve çeşitli figürler de üretmekte. Usta Öğretici Betül Çoban, amigurumi bebeklere olan yoğun ilginin, bu kursun sadece bir eğitim alanı değil, aynı zamanda dayanışma ve üretim ortamı sunduğunu vurguladığını ifade etti.

Kurs hakkında bilgi veren Çoban, “Amigurumi ve örgü üzerine kurduğumuz bu atölyede, katılımcılarla birlikte hem Türkiye genelinde hem de yurtdışına toplu siparişler gerçekleştirmekteyiz. Kurs, katılımcılarımıza hem maddi hem de manevi bir destek sunarken stres atacakları ve sosyal ilişkiler geliştirecekleri bir ortam sağlıyor. Şu anda İngiltere’den gelen toplu siparişleri zamanında hazırlayıp, kalitemizi sürekli olarak artırmaya gayret ediyoruz. Kış dönemi nedeniyle hırka, şapka ve eldiven yapımına yoğunlaşmış durumdayız. Bunun yanı sıra amigurumi figürler de büyük bir ilgi görmekte” dedi.

Kursiyerlerden Naime Yerli, eğitime bu yıl katıldığını ve örgü yapmayı çok sevdiğini belirterek, “Örgü, her zaman hayatımın bir parçasıydı. Bu kurs hem maddi hem de manevi katkı sağladı. Yaptığım ürünlerle aileme destek olabiliyorum. Bu ortam, benim için fiziksel ve zihinsel olarak rahatlama kaynağı oldu” ifadelerini kullandı.

Diğer bir kursiyer Serap Artik de, daha önce çeşitli kurslara katıldığını söyleyerek, “Bu yıl profesyonel anlamda örgü öğrenmeye başladım. Farklı eğitimlerdeki tecrübelerim, burada geçirdiğim zamanı daha değerli kılıyor. Sosyal ortam çok güzel ve Betül Hocamız sayesinde yaptığımız işler yurt dışına kadar ulaşıyor” dedi.

Son olarak, Nurdan Artay, kurs ortamının kendisi için oldukça keyifli geçtiğini belirterek, “Burada hem arkadaşlıklar kuruyor hem de güzel ürünler ortaya çıkarıyoruz” şeklinde yorum yaptı.

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version