Egemen Korkmaz: “A Millî Takım’a Oyuncu Kazandırma Amacındayız”
Ümit Millî Takım’ın teknik direktörü Egemen Korkmaz, takımlarının öncelikli hedefinin A Millî Takım’a oyuncu kazandırmak olduğuna dikkat çekti. Yeni bir şeyler inşa etme çabası içinde olduklarını ifade eden Korkmaz, Trabzon’da gerçekleştirilecek olan Hırvatistan maçı için bütün Trabzon halkından destek beklediklerini vurguladı.
Ümit Millî Takım Hazırlıklarını Tamamladı
Ümit Millî Takım, 2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası Elemeleri çerçevesinde 9 Eylül Salı günü saat 20:00’de Trabzon’da Hırvatistan ile karşılaşacak. Maç öncesinde hazırlıklarını tamamlayan milliler, stadyumda antrenman yaparak son rötuşları gerçekleştirdi. Antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirildi. Medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Egemen Korkmaz, Trabzon’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Burada bulunmak harika bir duygu. Buraya ilk geldiğimiz andan itibaren gördüğümüz ilgi bizi fazlasıyla mutlu etti. Futbolculuk ve antrenörlük dönemimde Trabzon’un futbol atmosferini çok iyi biliyorum. Bu şehir, futbol sevgisini ve milli duyguları en yoğun şekilde yaşayan yerlerden biri. Yarın bütün Trabzonluları destek için stadyuma bekliyoruz, bu genç oyuncuların buna ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
Rakip Hırvatistan’ın Gücü
Hırvatistan’ın futbol kültürü hakkında da bilgi veren Korkmaz, “Hırvatistan, dünyada önemli bir futbol ülkesi. Daha önce milli takım seviyesinde onların teknik direktörüyle karşılaştım ve şimdi onlarla teknik direktör olarak ilk kez karşı karşıya geleceğim. Futbola bakış açımızın birçok unsuru benzerlik gösteriyor. Formasyonlarımız ve savunma anlayışlarımız örtüşüyor. Yarın sahadaki çözüm yolları belirleyici olacak; bu anlamda hazırlıklarımızı yaptık. 7 gündür takımla birlikte antrenman yapıyoruz ve duran toplar üzerinde yoğunlaştık. Oyuncularımıza tüm detayları aktardık” dedi.
Korkmaz, oyuncularına mücadeleci bir kimlik aşıladıklarını da belirterek, “Bize ait olan, asla vazgeçmeyen ve sürekli oyunun içinde kalan bir anlayışımız var. Bu mantaliteyi oyunculara aşılamaya çabalıyoruz. Bazı şeyler zamanla gelişiyor, hemen değişmiyor. Bizim asıl hedefimiz A Millî Takım’a genç yetenekler kazandırmak. Bunun yanı sıra rekabetçi kimliğimizi sahada göstermek istiyoruz. İki ülke arasında dengeli bir maç olmasını bekliyorum; önemli anlar belirleyici olacak. Trabzon’dan gelecek destek bizim için çok kritik” şeklinde konuştu.
Semih Kılıçsoy: “Güvenimiz Tam”
Ümit Millî Takım’dan Semih Kılıçsoy, yurtdışında forma giymenin kendisi için yeni bir deneyim olduğunu ifade ederek, “Bu benim için farklı bir tecrübe. Yurt dışındaki ilk deneyimim ve şu ana kadar her şey oldukça iyi geçiyor. Ortama alışmaya çalışıyorum; gelecekte daha da iyi olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Kılıçsoy, Hırvatistan ile yapacakları maça da değinerek, “Kendimize güveniyoruz ve inanıyoruz. Rakibimiz güçlü bir takım ama onların zayıf taraflarına yönelik çalışmalar yaptık. İnşallah burada iyi bir sonuç elde edeceğiz. Takım arkadaşlığımız da oldukça iyi; 7-8 gündür birlikteyiz. Trabzon halkının bizi desteklemesini bekliyoruz” dedi.
Emirhan İlkhan: “Çalışmalarımızın Karşılığını Almak İstiyoruz”
Takımın orta saha oyuncusu Emirhan İlkhan ise karşılaşmanın zor geçeceğini vurgulayarak, “İyi bir kadromuz var. Rakibimizin hem güçlü hem de zayıf yönlerini gözlemledik. Yarın sahada iyi bir performans sergileyerek çalışmalarımızın karşılığını almak istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Maç Öncesi Son Hazırlıklar Sürüyor
Ümit Millî Takım, yarın akşam Hırvatistan ile oynayacağı maç için son hazırlıklarını yaptı. Isınma hareketlerinin ardından pas ve duran top çalışmaları gerçekleştiren milliler, maç saatini sabırsızlıkla bekliyor.
ÜMİT MİLLİ TAKIM OYUNCULARINDAN SEMİH KILIÇSOY, İLK KEZ YURT DIŞINDA FORMA GİYDİĞİNİ BELİRTEREK, “BENİM İÇİN FARKLI BİR DENEYİM OLDU. İLK YURT DIŞI TECRÜBEMİ YAŞIYORUM, ŞU ANA KADAR İYİ GEÇİYOR. ORTAMA ALIŞIYORUM VE BUNDAN SONRA BENİM İÇİN DAHA DA İYİ OLACAK” DEDİ.
AKIMIN ORTA SAHA OYUNCUSU EMİRHAN İLKHAN İSE GÜÇLÜ BİR RAKİP İLE OYNAYACAKLARINI BELİRTEREK, “BİZDE İYİ BİR KADROYA SAHİBİZ. RAKİBİN EKSİK VE GÜÇLÜ YÖNLERİNİ ÇALIŞTIK. YARIN GÜZEL BİR PERFORMANSLA ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALIRIZ” DEDİ
ÜMİT MİLLİ TAKIM YARIN AKŞAM HIRVATİSTAN İLE OYNAYACAĞI MAÇIN HAZIRLIKLARINI TAMAMLAYARAK MAÇ SAATİNİ BEKLEMEYE BAŞLADI. 15 DAKİKASI BASINA AÇIK OLAN BÖLÜMDE MİLLİ OYUNCULAR ISINMA HAREKETLERİNİN ARDINDAN PAS VE DURUN TOP ÇALIŞMASI YAPTI.
ÜMİT MİLLİ TAKIM YARIN AKŞAM HIRVATİSTAN İLE OYNAYACAĞI MAÇIN HAZIRLIKLARINI TAMAMLAYARAK MAÇ SAATİNİ BEKLEMEYE BAŞLADI. 15 DAKİKASI BASINA AÇIK OLAN BÖLÜMDE MİLLİ OYUNCULAR ISINMA HAREKETLERİNİN ARDINDAN PAS VE DURUN TOP ÇALIŞMASI YAPTI.