Edirne’nin Keşan İlçesinde Orman ve Anız Yangını
Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Susamdere mevkiinde meydana gelen orman ve anız yangınına karadan ve havadan müdahale devam ediyor.
Yangının Çıkış Nedeni ve İlk Müdahale
Yangın, Keşan ile Tekirdağ’ın Malkara ilçesinin arasında bulunan Susamdere mevkiinde başladı. Alevlerin hızla yayılması, hem çevredeki anızlara hem de ormanlık alana sıçramasına neden oldu. Yangının ihbarı üzerine, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ile Malkara Orman İşletme Şefliği’nden yangın söndürme ekipleri, AFAD, itfaiye ve birçok arazöz hemen bölgeye gönderildi. Yangını kontrol altına almak için 2 helikopter, 2 uçak ve çok sayıda kara aracıyla müdahale ediliyor.
Köylülerden Destek
Bölge halkı yangın söndürme çalışmalarına traktörleriyle destek verirken, bazı vatandaşlar ise su taşıyarak alevlerin ilerlemesini durdurmaya çalıştı. Yangına müdahale eden köylülerden Cemal Kurnaz, “Traktörlerimizi alarak hemen olay yerine geldik. Yangın birden büyüyünce elimizden geleni yapmaya çalıştık ancak alevler hızla yayıldı. Yangının muhtemelen şişe dibinden başladığı söyleniyor, ama makinada bir problem göremedik. Her türlü dikkatsizlik yangına yol açabiliyor; izmarit, şişe gibi… Müdürlüğe katkı sağladık, yangının daha fazla yayılmasını engelleyebildik. Neyse ki bölgede çok fazla orman yok. Tüm ekipler teyakkuzda.” şeklinde konuştu.
Yangının Durumu
Ekiplerin, yangını kontrol altına almak için çalışmaları hala devam etmekte.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı