Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Düzce’de ‘Sıfır Atık Oyuncak Müzesi’ Büyük İlgiyle Açıldı

    Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Düzce Sıfır Atık Oyuncak Müzesi’ni açtı. Vali Selçuk Aslan’ın ilhamıyla kurulan müze, evsel ve sanayi atıklarıyla yapılan oyuncakları sergileyerek çocuklara dönüştürme konusunda farkındalık oluşturuyor.

    Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Düzce

    Düzce’de Sıfır Atık Oyuncak Müzesi Yoğun ilgi Topluyor

    Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde hayata geçirilen ‘Düzce Sıfır Atık Oyuncak Müzesi’, büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

    Müzeyi Açma Fikri Bir Çocuktan Doğdu

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın temsili olarak koltuğuna oturan 12 yaşındaki Elif Su Tanay’ın girişimiyle başlayan müze, Düzce Belediyesi Bilim Merkezi içerisinde açıldı. Evsel ve sanayi atıkları kullanılarak tasarlanan birçok oyuncak, özellikle ilkokul ve anaokulu düzeyindeki öğrenciler ile öğretmenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Müzede sergilenen oyuncaklar, çocuklara hem ilham vermekte hem de atık malzemelerin nasıl sanat eserine dönüşeceğini göstermektedir.

    Gündüz Bakımevi Öğrencileri de Müzeyi Ziyaret Etti

    Düzce Belediyesi bünyesindeki Gündüz Bakımevi öğrencileri de oyuncak müzesini ziyaret etti. Öğretmenleri, öğrencilere atık malzemelerle yapılan oyuncakları göstererek, kendi evlerinde de atık malzemeleri değerlendirmenin yolu hakkında bilgi verdiler.

    Anaokulu öğretmeni Şükran Uygun, bu müzenin farkındalık oluşturma anlamında çok önemli bir proje olduğunu belirtti. Uygun, “Her çocuğun hayal gücünü geliştirip, evlerimizdeki malzemeleri biriktirerek ne tür eserler yapabileceğimiz hakkında fikir sahibi olmamız açısından, bu müze gerçekten çok olumlu bir etki yaratıyor. Gelecek dönemde okulumuz olarak biz de bu projeye destek vererek müzeyi genişletebiliriz. Yapımında emeği geçenlerin, özellikle Vali ve belediye başkanının desteği için teşekkür ederim. Çocuklar için çok faydalı bir alan olmuş” şeklinde konuştu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı