Düzce’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Öncülüğünde Okul Sporları Halk Oyunları Yarışması Gerçekleştirildi

Düzce’de düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’na 18 ilden 800 öğrenci katıldı. Renkli etkinlikte, Trabzon Mimar Sinan Ortaokulu ve Konya Akşehir Atatürk Ortaokulu birinci oldu. Ödüller, Hüseyin Güler ve İsa Yazıcı tarafından verildi.

Düzce'de düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası'na 18 ilden

Düzce, genç yeteneklerin sergilediği kültürel zenginliklerin sahneye taşındığı Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Şampiyonaya, 18 farklı ilden toplamda 800 sporcu katılarak dikkat çekici görüntüler oluşturdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlemesiyle Düzce Bahçeşehir Spor Salonu’nda düzenlenen bu önemli etkinlikte, il ve bölge yarışmalarında birinci olan başarılı öğrenciler bir araya geldi. Renkli kostümler giymiş, ritim tutan ekiplerin ve kültürel melodilerin ön planda olduğu bu organizasyon, halk oyunlarımızın geleceğe taşınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Şampiyonanın ilk gününde, Düzenlemesiz Dal kategorisinde Trabzon Mimar Sinan Ortaokulu birinci olurken, Gaziantep Dokuzyol Ortaokulu ikinci, İstanbul Anafartalar Ortaokulu üçüncü ve Erzurum Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu dördüncü sırayı aldı.

İkinci gün düzenlemeli dalda ise Konya Akşehir Atatürk Ortaokulu birinci, İstanbul Kısıklı Şehit Hüseyin Dalgılıç Ortaokulu ikinci, Isparta Hızarbey Ortaokulu üçüncü, Denizli Özel Çözüm Ortaokulu dördüncü oldu.

Ödül töreninde, dereceye giren okullara ödüllerini Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hüseyin Güler ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı takdim etti.