Sibirya Soğukları Doğu Anadolu’yu Etkisi Altında Bıraktı
Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Ardahan’ın Göle ilçesinde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 39,7 derece olarak kaydedildi.
Ardahan’da dondurucu soğuklar nedeniyle cadde ve sokaklar buz pistine dönüştü. Nehir, baraj, göl, çeşme ve dereler buz tutarken çatılarda sarkıtlar oluştu, ağaçlar da buzla kaplandı.
Hayat Durma Noktasına Geldi
Kuru ayazın hüküm sürdüğü ilde termometreler gece eksi 28,7 dereceyi gösterdi. Göle ilçesinde ise sıcaklık eksi 39,7 derece olarak belirlendi. Kilitlerin dahi donduğu kentte, hayat durma noktasına geldi.
Ardahan’da son dakika olarak duyuralım diyen Yalçın Koç, şu anda eksi 33 derece ile kent resmen dondu ifadelerini kullandı. Koç, “Ardahan şartlarında yaz aylarında buraya gelip bizi eleştirenler, şu anda ne çektiğimizi biliyorlar. Gördüğünüz gibi traktör bile olduğu yerde tamamen donmuş durumda. Biz Ardahanlılar olarak bu memleketin vergiden muaf olmasını istiyoruz. Şu şartlarda gerçekten burada durulacak gibi değil” şeklinde konuştu.
Edinilen bilgilere göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 39,7 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesinde yaşandı. Merkezde eksi 28,7, Hanak’ta eksi 25,4, Çıldır’da eksi 30,1, Damal’da eksi 23,2, Posof’ta ise eksi 13 derece olarak ölçümlendi.
İhlas Haber Ajansı