Diyarbakır’da Ulu Cami Önünde “Küresel Sumud Filosu”na Destek Gösterisi
Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde, “Küresel Sumud Filosu”na destek vermek amacıyla bir gösteri gerçekleştirildi.
Etkinliğe katılan vatandaşlar, Sumud Filosu’na yönelik gerçekleştirilen saldırıları protesto etti. Gösteride söz alan Kenan Adıgüzel, özgür halkların gücünü en etkili şekilde temsil eden yapının Sumud Filosu olduğunu belirtti. Adıgüzel, “Sumud Filosu, daha önce Tunus’ta hedef alınmıştı ve son olarak 12 dron ile saldırıya uğramıştır. Halkını esaret altına alan yönetimler bu duruma sessiz kalmayı tercih ediyor. Terörist İsrail, ortakları olan ABD’nin senatörlerini, medyasını ve Hollywood’u kendi menfaati doğrultusunda yönlendirerek bu vahşeti sürdürmektedir. Ancak, dünya genelinde insanlar bu teröristlerin gerçek yüzünü fark ederek ayağa kalkmıştır. Zulüm, terörist katliamları ve vampirlik hareketleri, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bir gerçekliğe dönüşmüştür. Terörist İsrail, en büyük gücünü algı yönetimi ile insanları aldatmaktan almaktadır. 7 Ekim Aksa Tufanı, 107 yıllık vahşete, işgale ve terörizme karşı bir isyan niteliğindedir. Bu, yüzyıllardır süregelen katliamlara karşı bir duruş sergileme hareketidir. 1917 yılında İngiltere’nin desteğiyle Filistin topraklarına giren terörist siyonistler, o günden bu yana bu kutsal topraklarda her türlü saldırıdan geri durmamıştır. 1948 yılında ABD, İngiltere ve diğer Batı ülkelerinin yardımıyla gerçekleştirilen Deir Yasin katliamı ve sayısız diğer olaylarla Filistin toprakları, terörist güçler tarafından işgal edilmiştir.” şeklinde ifadelerde bulundu.
Gösterinin ardından grup, sloganlar atarak sessiz bir şekilde dağıldı.
DİYARBAKIR’IN SUR İLÇESİNDEKİ TARİHİ ULU CAMİ ÖNÜNDE TOPLANAN KALABALIK “KÜRESEL SUMUD FİLOSU’NU KORUYUN” ÇAĞRISI YAPTI.
DİYARBAKIR’IN SUR İLÇESİNDEKİ TARİHİ ULU CAMİ ÖNÜNDE TOPLANAN KALABALIK “KÜRESEL SUMUD FİLOSU’NU KORUYUN” ÇAĞRISI YAPTI.
BASIN AÇIKLAMASINI YAPAN KENAN ADIGÜZEL, ÖZGÜR HALKLARIN GÜCÜNÜN EN CANLI SEMBOLÜ SUMUD FİLOSU OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
DİYARBAKIR’IN SUR İLÇESİNDEKİ TARİHİ ULU CAMİ ÖNÜNDE TOPLANAN KALABALIK “KÜRESEL SUMUD FİLOSU’NU KORUYUN” ÇAĞRISI YAPTI.
KIRIKKALE’DE KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİLİN SÜRÜKLENEREK BETON REFÜJE ÇARPTIĞI KAZADA 4 KİŞİ YARALANDI.