Diyarbakır’da Regaib Kandili Dolayısıyla Salep İkramı Yapıldı, 8 Bin 500 Kişiye Ulaşıldı

Editör
1 Dakika Okuma

Diyarbakır’da Regaib Kandili İkramları Özellikle Dikkat Çekti

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Regaib Kandili kapsamında Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl ve Sultan Şeyh Musa Ezzuli Külliyesi’nde vatandaşlara salep ikram etti.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yönetiminde bulunan mazbut vakıfların vakfiyelerinde belirtilen hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla Türkiye genelinde 81 ilde belirlenen camilerde çeşitli ikramların gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bu çerçevede, Diyarbakır’ın tarihi Ulucami’de akşam ve yatsı namazları sonrasında 2 bin, Batman’daki Şevket Başak Camisi’nde 1,500, Mardin’deki Şakir Nuhoğlu Camisi’nde de 1,500, Bingöl’deki Selahaddin Eyyubi Camisi’nde 1,500 ve Sultan Şeyh Musa Ezzuli Külliyesi’nde 2 bin kişilik salep dağıtıldı.

Vakfın Bölge Müdürü Hakan Demir, Türkiye genelinde birçok etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, “Kandil vesilesiyle yaklaşık 8,500 bireye salep sunduk. İkramlarımızı yoğun ilgiyle karşılayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Manevi değerlerimizi korumaya devam ederek, bir arada nice kandiller kutlamayı diliyoruz. Kandilimizin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan temenni ederim” şeklinde konuştu.

Bu Makaleyi Paylaş