**Diyarbakır’da Kadınların Emeğiyle Hazırlanan Tel Kırma Ürünleri Büyük İlgi Görüyor**
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Aile Destek Merkezi-2 (ADEM-2), kadınların el becerileriyle hazırladığı tel kırma şal ve çantalara olan ilgi her geçen gün artmakta.
**26 Kadın, Geleneksel Sanatı Yeniden Canlandırıyor**
ADEM-2’de, 26 kursiyer bayan, keyifli bir şekilde el emeği takı, çanta ve şal gibi ürünler üretmekte. Eğitmen Yesure Saruhan’ın önderliğinde, geleneksel tel kırma tekniği kullanılarak modern tasarımlar yaratılmakta. Saruhan, “Unutulmaya yüz tutan geleneksel işlemeleri yeniden canlandırarak salon takımları, kına örtüleri ve çantalar gibi çeşitli ürünler ortaya çıkarıyoruz. Son zamanlarda televizyon dizilerinde görülen şallara olan ilgi sebebiyle özel tasarım çantalar da üretiyoruz,” açıklamasında bulundu.
**Kursiyerler Kendilerini Geliştiriyor**
Kursiyerlerden Emine Altıntaş, ADEM-2’nin kadınların hayatında önemli bir yer edindiğini belirtti. Altıntaş, “Burada tel kırma, deri çalışması ve dikiş kursları gibi birçok imkan sunulmakta. 7 yıldır bu kursa katılıyorum ve kendimi geliştiriyorum. Bizler, ‘Sadakat Hanım’ karakterinin örtüsünü gördükten sonra onu yapmaya başladık. Hocamızın desteğiyle başarılı olduk,” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Kadınların birlikte hareket ettikleri belirtilirken, dostluk ve iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.
Diyarbakır’daki bu girişim, kadınların hem sanatsal yeteneklerini geliştirmekte hem de ekonomik bağımsızlık elde etmelerine olanak sağlamaktadır. Kadınların el emekleriyle ürettikleri bu değerli ürünlerin, toplumda takdir edilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.


