Dışişleri Bakanı Fidan’dan YPG’ye Çağrı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, YPG’ye yönelik sert bir uyarıda bulunarak, bu grubun dünya genelinden topladığı terörist unsurlarla Türkiye ve çevresindeki ülkeler için oluşturduğu tehditleri sona erdirmesini istedi.
Fidan, açıklamalarında, “YPG’ye, kendilerini bir an önce tehdit olmaktan uzaklaştırmaları gerektiğini iletiyorum” ifadelerini kullandı. Bakan, Türkiye’nin güvenliği açısından önemli olan bu konunun, uluslararası toplum tarafından da dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
YPG’nin faaliyetlerinin, bölgesel huzursuzluğa neden olduğunu belirten Fidan, uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti. “Türkiye’nin barış ve güvenlik konusundaki kararlılığının arkasındayız” diyerek, bu mücadelede birçok uluslararası ortaklık sürdürme hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.
Bakan Fidan’ın bu açıklamaları, terörle mücadele konusundaki tutumun net bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.